5 причини да спрете да се обезкосмявате... поне за малко

5 причини да спрете да се обезкосмявате... поне за малко

До такава степен сме свикнали с обезкосмяването, че дори не сме си и помисляли да спрем. В стремежа си бързо и лесно да се отървем от досадните косъмчета, повечето от нас посягат към самобръсначката.

Истината е, че не можем винаги да сме перфектно епилирани, а и не е нужно. Въпреки че обезкосмяването е е личен избор, има някои добри причини да спрете да го правите.

Какви са положителните ефекти от окосмяването по тялото?

Може да спре болезненото триене

Космите по тялото ни действат като защитен слой и предтвратяват триенето на кожата, което е важно за области като подмишниците. Това означава, че бръсненето може да доведе до дразнене на кожата поради триене и дори до образуване рани по кожата.

Може да ви предпази от много патогени

Космите всъщност спират навлизането на вредни патогени в тялото ни, особено в областта на интимната област. Също така може да предотврати образуването на раздразнение.

Без повече врастнали косми

Те могат да създадат потенциални рискове за здравето и да причинят дискомфорт, защото могат да се инфектират и това може да доведе до необходимост от медицинска помощ.

Регурилане на телесната температура

Когато бръснем телата си, губим естествен терморегулатор, защото окосмяването ни поддържана топлината на телата ни. Това е особено вярно за нашите подмишници и срамната област, където космите са най-плътни.

Спестява време и пари

Бръсненето не само може да отнеме време, но и източва банковите ни сметки. Това се дължи на феномен, наречен "розов данък". По същество женските продукти се облагат с по-висок данък от мъжките и това е очевидно в огромната разлика в цената между дамските и мъжките самобръсначки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay