6 продукта, които не бива да използвате, ако имате проблемна кожа

Ще ви създадат проблеми

6 продукта, които не бива да използвате, ако имате проблемна кожа

Ако имате чувствителна кожа, знаете колко лесно може да се сдобиете със зачервяване, сърбеж и сухота, които трудно изчезват. Също така знаете, че няма нищо по-лошо от това да изпробвате нов продукт. И макар да ви се струва, че избягването на раздразнението е невъзможно, дерматолозите твърдят, че насочването към определени продукти и избягването на други, може да помогне на кожата ви да бъде спокойна и красива.

Ето кои типове продукти трябва да използвате, ако имате чувствителна кожа:

Скраб за лице

Скрабът е прекалено суров за чувствителната кожа, без значение колко "нежен" е той. Това се отнася също за всички видове ексфолианти, съдържащо морска сол и захар. Ексфолирането може да доведе до появата на акне, люспене на кожата и други неприятни последици. Вместо това използвайте нежни ексфолианти с млечна киселина и плодова киселина, които помагат на клетките да се подновяват, без физическа сила.

Химически слънцезащитни продукти

Докато физическото (минерално) слънцезащитно средство отразява слънчевите лъчи, за да блокира вредните ултравиолетови лъчи от кожата, химичните слънцезащитни продукти действително поглъщат UV лъчите, за да предотвратят абсорбцията на кожата. Химическият процес може да причини дразнене на чувствителните видове кожа. Химическите слънцезащитни продукти обикновено са комбинация от няколко от следните съставки, от които ще искате да стоите далеч: oxybenzone, avobenzone, хомосалат, octisalate, octocrylene и andoctinoxate. Придържайте се само към двете физически слънцезащитни съставки - цинков оксид и титанов оксид.


Сулфатен шампоан и балсам

Сулфатите са направени от сяра съдържащи минерални соли и са силни детергентни съставки, които често се използват за създаване на пяна в продукти като шампоан. Най-често използваните типове, които ще видите на етикетите на съставките, са натриев лаурил сулфат (SLS) и натриев лаурет сулфат (SLES). Сулфатите могат да причинят хронична сухота и сърбеж навсякъде от скалпа до лицето и тялото, тъй като отстраняват влагата от кожата.

Ароматизирани лосиони за тяло


Когато думата "аромат" се явява като съставка на етикета, това крие много, много повече съставки, които могат да предизвикат раздразнение, тъй като компаниите не са задължени да разкриват своите ароматни съставки. Това са лоши новини за чувствителните видове кожа, които са по-склонни да реагират на тези видове съставки. Изберете продукти, обозначени с "без аромат" - или, ако желаете аромат, изберете формули, които го добавят чрез естествени съставки, като етерични масла. Имайте предвид, че някои чувствителни типове могат да реагират и на някои етерични масла, така че винаги е най-безопасно да тествате нов продукт за 24 часа за всякакви потенциални неблагоприятни ефекти, преди да го приложите на кожата си.

Продукти, съдържащи алкохол


Независимо дали почиствате или овлажнявате, алкохолът в продуктите прави едно нещо, което вреди на чувствителната кожа: Изсмуква влагата директно от кожата ви. Това може да доведе до сърбеж, дразнене и дискомфорт. За да ви помогнем да избегнете грешен тип алкохол за кожата си, ето един урок: SD алкохол, денатуриран алкохол и изопропилов алкохол са всички видове, които производителите често използват, за да придадат на продуктите бързо изсъхване. От друга страна, мастни алкохоли, които не са дразнещи и могат да бъдат подходящи, включват цетилов алкохол, цетеарилов алкохол и стеарилов алкохол. Въпреки всичко, най-безопасно е просто да не използвате продукти с алкохол.

Сапуни, съдържащи натриев талоат

Сапуните, съдържащи натриев талат, могат да бъдат невероятно изсушаващи, което води до зачервяване и сърбеж. Избирайте други продукти за измиване, които не съдържат сапун и винаги се мийте с хладка вода. Хладката вода поддържа кожата хидратирана.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay