9 цинични неща, които не винаги са истина

9 цинични неща, които не винаги са истина

Да си циник е нещо като защитен механизъм: ако нямаш големи надежди, вероятно няма да бъдеш разочарован, когато нещата не вървят по план. Но има такова нещо като да бъдеш твърде циничен. Много от идеите, които песимистите приемат като неписани правила, просто не са верни и могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Ние искаме да ви насърчим да гледате позитивно на живота! Прочетете някои цинични твърдения, които не винаги са верни:

1. Бракът е просто капан

Бракът отнема време и усърдна работа, но в крайна сметка си заслужава. Ние сме социални създания, които се нуждаят един от друг и бракът отразява това в най-чистия му вид. Хората трябва да се грижат и да се жертват един за друг. Бракът е капан, само ако ние го направим такъв. 

2. Децата само взимат и не дават нищо

Децата ни дават много неща: любов, приятна компания и смисъл на живота. В крайна сметка често забравяме, че и ние сме били малки и нашите родители са правили същите неща за нас, а след време и нашите деца ще правят същото за своите деца. Това е кръговратът на живота!

3. Хората винаги искат да вземат нещо от теб

Много хора винаги мислят, че другите искат да им вземат нещо или да ги "прецакат". Неоспорим факт е, че има много злонамерени хора по света, но не всички са такива. Хората имат свой собствен живот и имат свои собствени проблеми, така че вероятно не прекарват времето си в измисляне на нови начини да се опитат да се възползват от вас.

4. Винаги трябва да сте подготвени за най-лошото

Не губете времето си да бъдете твърде песимистични. В живота се случват и хубави и лоши неща и нищо не зависи от нас. В крайна сметка понякога сами предизвикваме какво да ни се случи. Ако очаквате лоши неща, ще започнат да ви се случват лоши неща. Всичко е в нашите глави, така че мислете позитивно.

5. Да си груб означава просто да си истински

Има такова разбиране, че когато си груб, просто си истински. Не е нужно да се държите добре с всички, но и да сте винаги груби не е правилен подход. Не мислете, че винаги, когато хората са любезни с вас, те са фалшиви. Това не е така.

6. Невинността е признак на слабост

Това, че някой е избрал да бъде по-позитивен и да гледа с добро на всичко, не означава, че е наивен или слаб.

7. Романтиката е само за приказките

Вярно е, че не трябва да си мислите, че любовта е като в приказките или филмите, защото ще бъдете разочаровани. Не всичко е перфектно, но романтиката и истинската любов съществува и в истинския живот.

8. Хората никога не се променят

Никой не е естествено добър или лош. Ставаме добри или лоши заради избора, който правим в живота и намеренията, които имаме. Напълно възможно е човек да се промени, стига да иска.

9. Всеки е виновен до доказване на противното

Не бива да обвиняваме хората без да имаме доказателства за това, че са виновни. По-добре е да мислим, че хората са невинни до доказване на противното.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay