Богати и известни, но без диплома

Богати и известни, но без диплома

Замисляли ли сте се някога за вариант в който животът ви ще е лишен от студентската книжка и изобщо нуждата да посещавате учебно заведение? Е, може би не сте, защото още от малки всички ние сме научени, че без образование не може, а от там мисълта един ден да не се похвалим, че сме дипломирали се висшисти става особено плашеща.

Всъщност образованието наистина ни учи на ценните уроци. Поставя ни в различна среда, където се сблъскваме с непознати хора и се учим на етикет. В гимназията например, освен да научим теоремата на Питагор можем да си създадем и едни добри приятели, с които да споделяме мигове на добро (като шестица на теста по физика) и лошо (момчето, в което сме влюбени вече си има приятелка от съседния клас). Но с шегата настрана, образованието ни е нужно, за да добием обща култура за развиващият се свят и да си изградим едно стабилно самочувствие, зародило се от нашите високи знания и умения.

Има и хора, на които образование не им е нужно. Те нямат дипломи, някои дори и за средно образование, но въпреки това са преуспяващи. Ключовите думи при тяхн са две: талант и късмет, не задължително в този ред. Представяме ви най-известните от тях, за които едва ли сте предполагали, че са част от тази "не висша" група.

 

Куентин Тарантино

Писател и филмов режисьор, известен с добре познати и любими филми като "Криминале" , "Убий Бил" 1 и 2, "Глутница кучета" и много други. През 1963 година Тарантино решава, че е време да напусне гимназия в девети клас. И това, изглежда, изобщо не му е попречило да се превърне в един от най-успешните личности в съвременното кино.

 

Дейв Томас

Известен с марката " Wendy’s" - верига ресторанти за бързо хранене, предпочитана от милиони хора, забързани в ежедневието си. Дванадесет годишен, Томас започва първата си работа, а на петнадесет вече напуска училище. Въпреки това животът му поднася чудесни възможности и той се превръща в мултимилионер, отваряйки верига заведения за бързо хранене, предлагащи вкусни ястия.

 

Джони Деп

Многократно номинираният за Оскар актьор също не може да се похвали с висше образование. Това, с което печели милиони е неговият талант и актьорска игра. Така смята и Тим Бъртан, който е най-заклетият фен на актьора и го снима в почти всички свои филми. В юношеска възраст Джони изживява тежко развода на родителите си и може би поради тази причина решава да напусне гимназия и да се захване с постигането на мечтата си. Изглежда решението му се оказва правилно, за което заслужава нашите адмирации.

 

Кристина Агилера

 Тази удивителна дама май е родена под щастлива звезда. Още когато е много малка, нейната майка решава да я отпише от училище и да я обучава сама вкъщи. Това се дължи на ранната възраст, в която Кристина показва таланта си и на факта, че родителите й се страхуват от лоша енергия и завист от съучениците, насочени към тяхното крехко създание. Днес Агилера е всепризната за един от най-големите гласове на поп музиката.

 

Джим Кери

 Един от най-добрите комици за всички времена. Няма човек, който да не е чувал за "Маската" или да не се е смял на специфичното комично изражение на Джим Кери. Той също като г-н Деп изоставя учебниците, за да се впусне в преследване на бляскава актьорска кариера. Изглежда успява, защото вече има зад гърба си два Златни глобуса, а в периода между 1994 и 2003 е спечелил 100,000,000 долара за участието си в 11 филма.

 

Джон Траволта

Актьорът от "Брилянтин" също е решил, че не се нуждае от повече знания и на 16 години напуска гимназия. Въпреки това за момента е участвал в 48 успешни филма и е натрупал значителна сума в банковата си сметка, с която може да купи цяла една държава, например.

 

Ако чувствате, че имате нужните умения, за да преследвате мечтаната кариера, то товава може би не ви трябва диплома. По-добре се концентрирайте над лично усъвършенстване, вместо да прекарвате времето си в много по-различни и далечни от вашите цели задачи.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay