Лейди Гага, най-влиятелната

Лейди Гага, най-влиятелната

Лейди Гага оглави годишната класация на Forbes за най-влиятелна личност, стана ясно от сайта на списанието. Певицата е събрала 90 милиона щатски долара само от турнето си "Monster Ball World Tour". Освен това Лейди Гага успя да събере 32 милиона фена във Facebook, а повече от 10 милиона човека я "следят" в Twitter.

На второ място беше изместена телевизионната водеща Опра Уинфри. Въпреки че финансовата година за нея е била къде-къде по-успешна - 290 милиона щатски долара, Опра отстъпи на ексцентричната Гага.

Трети в класацията за най-влиятелни известни личности е младият Джъстин Бийбър. Приходите на 17-годишния тийн идол възлизат на 53 милиона долара, които е придобил от концерти, продажби на музиката му и билети за триизмерния му филм.

След него откриваме групата U2, която също е с внушителни приходи за периода май 2010 - май 2011 г. - цели 195 милиона долара. На пето място в класацията на Forbes е класиран отново музикант и това е сър Елтън Джон. Миналата година Джон стана баща на момченце, родено от сурогатна майка. На шеста позиция, въпреки семейните му скандали, с които се занимават медиите, се подрежда голф звездата Тайгър Уудс. Уудс продължава да е най-скъпо платеният спортист и за отминалата година е придобил 75 милиона долара.

На седма позиция тази година се класира младата певица Тейлър Суифт, която въпреки крехката си възраст е успяла да натрупа 45 милиона долара за една година. Осми са музикантите от Бон Джоуви, които изнесоха няколко изключително успешни концерта миналата година. За година рокаджиите са изкарали 125 милиона долара, което е чисто доказателство, че рокът е по-жив от всякога.

Девети е музикалният продуцент Саймън Коуел, който за една година е станал по-богат с 90 милиона щатски долара. Десети в годишната класация на Forbes за най-влиятелна известна личност е баскетболистът Леброн Джеймс.

Назад в класацията са останали имена като Анджелина Джоли, Пол Маккартни, Дейвид Летерман, Рафаел Надал, Чък Лори и др.

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay