Покровителят на черния лебед

Покровителят на черния лебед

Натали Портман, която наскоро взе своя първи Оскар за ролята си в "Черният лебед", има своя пътеводител в света на киното, но тя самата не е и подозирала за това. Люк Бесон, който я режисира в нейния първи филм "Леон" през далечната 1994,  се е чувствал отговорен за филмите, които е избирала, пише сайтът contactmusic.com.

Тогава тя е само на 11 години и със сигурност всеки един отговорен режисьор, дал път на такъв нешлифован диамант, би се чувствал отговорен за кариерата на откритието си. Бесон признава, че това е било така само до момента, когато Натали навършила 16 години.

"Чувстваш се отговорен, когато вкарваш в този бизнес едно 11-12 годишно дете. Въпреки че тя е много умна и на 16 години вече нямаше нужда от моята помощ.", споделя Бесон.

Освен че се грижел за Натали, Бесон станал известен с помощта си и към други нейни колеги.

Пример за това е съгласието му да продуцира филма "Револвер" (2005) на Гай Ричи. И до днес Бесон твърди, че именно това заглавие е върхът в досегашната кариера на британския режисьор. "Мисля, че това е най-добрият му филм. Предпочитам го пред "Шерлок Холмс". Последният беше прекалено американизиран за мен."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay