Свободата на уличното изкуство в черно-бели щрихи по британски

Черно-бял стрийт арт

Стрийт-артистът,  карикатурист и създател на комикс книги Phlegm е известен със своя илюстративен черно-бял стил, който премина от белите страници към мащабни стенописи по обществени сгради, които след неговата намеса изглеждат все едно са изрисувани с перо.

Базираният в Шефилд, Великобритания, художник наскоро завърши цяла серия от зашеметяващи "floor-to-rooftop"  картини, които веднага са приети за образец на внушителен стрийт арт. 

Художникът Phlegm сам си е издател на наречената с простото име "Phlegm Comic" комикс поредица, която се радва на завиден интерес. След като префасонира ключови градски зони, превръщайки ги в скици за черно-белите си визии обаче, комикс заниманията му остават на заден план.
За себе си Phlegm разказва, че е изпитал огромно разочарование след като бил "всмукан от машината на изкуството", участвайки в общи изложби по различни галерии и работейки за други хора.

"През последните три години бях наистина объркан относно изкуството. Влязох в този свят с огромна любов към 'направи си сам' културата, но имах много проблеми с идеите за стойност, статут и собственост. Да рисувам по всички тези непривлекателни стени реши всичките ми грижи и най-сетне се наслаждавам свободно на работата ми", категоричен е Phlegm, чийто арт псевдоним в превод значи 'храчки'.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay