Безопасно ли е да боядисвате косата си, докато сте бременна?

Безопасно ли е да боядисвате косата си, докато сте бременна?

Докато сте бременна, тялото ви преминава през различни промени. Ще качите няколко килограма, най-вероятно ще ви се хапват странни храни. Може да имате киселини, подути глезени, да чувствате изтощение.

Възможно е не винаги да се чувствате добре в кожата си, тъй като няма да имате контрол върху всички промени, през които тялото ви преминава. Но има едно нещо, което бихте могли да контролирате… цвета на косата си. Свеж, нов цвят на косата може да разведри настроението ви. Но може би се страхувате да използвате боя за коса, докато сте в очакване на детето си. Много бои съдържат химикали, които биха ви притеснили. Вашите опасения са верни.

Добрата новина е, че боите за коса не са опасно токсични, така че е безопасно да нанасяте цвят върху косата си. Това е вярно, независимо дали сте избрали полуперманентно или трайно багрило. Не се тревожете, ако докато се боядисвате, попадне малко боя върху кожата ви. Факт е, че само малко количество от химикала действително се абсорбира в кожата ви. Така че е малко вероятно той да има някакъв вреден ефект върху бебето ви.

Как да се боядисате безопасно? Колкото и да е безопасно боядисването, трябва да вземете предпазни мерки, за да сведете до минимум възможността да причините вреда на бебето ви.

  1. Изчакайте до втория триместър. Косата ви може да расте доста по-бързо, докато сте бременна, така че може да се нуждаете от по-често боядисване. Но за да се сведе до минимум потенциалната вреда за плода, някои експерти съветват да не се боядисвате през първите 12 седмици от бременността.
  2. Изберете алтернативни методи за подобряване на състоянието на косата ви. Ако се тревожите от потенциални вредни ефекти, изберете по-нежни процедури за коса, за да сведете до минимум излагането на химикали. Посъветвайте се със стилиста си как да избегнете нанасянето на боя директно върху скалпа или кожата ви.
  3. Уверете се, че нанасяте боята в добре проветриво помещение, за да ограничите количеството изпарения, които вдишвате. Важно е да носите ръкавици, докато нанасяте боята.
  4. Прочетете внимателно инструкциите и не оставяйте боята върху косата си по-дълго от необходимото. Изплакнете старателно косата и скалпа си, за да премахнете всички остатъци от боята.

Ако вие сте фризьор и сте в очакване на дете, следвайте тези правила:

  1. Често сменяйте защитните си ръкавици.
  2. Не яжте около работното си място.
  3. Носете маска за лице, докато прилагате химически процедури.
  4. Измийте следите от боя за коса по кожата си

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay