Боядисване от природата

Естествените природни оцветители, с които да боядисате косата си

Боядисване от природата

Тъй като обичаме промяната, често експериментираме с външния си вид. Едва ли има жена на този свят, която ще отрече, че прическата е най-потърпевша от тези наши непрестанни желания за нещо различно. Събуждаме се с мисълта как днес ще сменим цвета на косата си, и видите ли, след час вече се обиждаме на вицовете за блондинки, на които като горди брюнетки сме се смели доста. Смяната на цвета е един непрестанен кръговрат, а веднъж попаднеш ли в него, излизането е почти невъзможно.

Поради тази причина решихме да ви разкажем за едни малко по-различни начини за боядисване. Естествени! С помощта на природата косата ви, освен с нов нюанс, може да се сдобие и с приятен блясък, и да се подхрани. За целта просто забравете за химията, доверете се на природните дарове.

За руси и медни коси

Нуждаете се от 300 грама прах от ревен и 1 литър бяло вино. Смесвате и варите, докато течността се изпари и остане половината. С получената смес се маже добре измитата и подсушена коса, а след това не се изплаква повторно.

Отварата от лайка също е известна с оцветяващите си сили. За да я приготвите се нуждаете от 200 грама лайка, която да запарите в 500 мл вряща вода. След 40 минути прецедете и облейте добре изпитата и подсушена коса. Поддържайте своя златист цвят като веднъж седмично обливайте косата с отварата.

За почитателките на кестенявите коси

С помощта на орехови черупки можете да боядисате косата си в кафяви нюанси. Нуждаете се от 200 грама ситно накълцани зелени орехови черупки, които се слагат в 300 грама спирт 90°. Отварата се оставя да кисне за 15 дни, след това се прецежда и се маже косата. Хубаво е да изчакате 2-3 часа и след това да измиете, за да получите хубав шоколадов цвят.

Друга естествена боя за вашата коса можете да получите с 400 мл вода, в която да сварите 1 пакетче карамфил на зърна, докато от водата останат 100 мл. Сместа се прецежда и се добавя 1 супена лъжица египетска къна. Още докато боята е гореща, намажете, завийте с найлон и кърпа, и останете така една нощ, за да подейства магията. При измиването на сутринта косата ви ще бъде подхранена и с нов кафяв цвят.

За черна грива

Можете да приготвите своята черна боя като нарежете на ситно 200 грама зелени орехови черупки. Добавят се 10 грама карамфил и 200 грама счукани маслини, след което всичко се вари в 3 литра вода, докато остане наполовина. Течността се налива в шише, към което се добавят и 2-3 грама къна. Нанася се на добре измита коса от корените до връхчетата. За да подейства натуралната боя са нужни най-малко 2 часа, през които спокойно можете да се отдадете на любимите домашни занимания.

30 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 26.08.2011|10:30
Като жена, която прекалено много държи на косата си и на това тя да бъде здрава и красива, смятах че знам много за нея. Оказва се обаче, че за подобно нещо не бях чувала. От години не съм боядисвала косата си, имам 5-6 бели косъма само и за сега искам да я щадя, тъй като след години ще я боядисвам дори и да не искам. Тези естествени начини за боядисване най-вероятно ще вършат работа, а и не виждам какво толкова може да ѝ се случи, така че ще опитам. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay