Висша мода завладя и Лондон

Акцентите от Седмицата на модата в Лондон за сезон пролет-лято 2012

Basso&Brooke
Basso&Brooke

Директно от модния подиум в Ню Йорк се пренасяме на Острова, защото тези дни там тече за пореден път Седмицата на модата. Известни британски марки показват какво са сътворили за топлите дни на 2012 година, а днес ще ви покажем какво впечатли нас по време на първите дни.

Вярваме, че англичаните от модния бранд Basso&Brooke - Bruno Basso и Christopher Brooke са получавали много отлични оценки по геометрия. Наблюдавайки новата им колекция за пролетно-летния сезон виждаме разграфени модели и цветни принтове. Сякаш с линия и триъгълник са чертали по своите облекла, а на нас ни изглеждат една идея по-гениални от останалите. Цветовете са пъстроцветни и ярки, контраст не липсва в никакъв случай, а материите изглеждат като галещи тялото. Освен това много от облеклата са феерични, което ни напомня за безгрижна и удобна пролет.

Един от най-известните и утвърдени английски дизайнери Джулиен Макдоналд престави своите имагинерни образи, които ще изпълнят идната пролет. Колекцията му е вдъхновена от луксозните яхти край бреговете на Сен Тропе и Кан, които според него крият една уникална красота и романтика. В същото време дизайнерът се е спрял на ориенталските мотиви при създаването на вечерните рокли от колекцията. Преобладаващите силуети са прави, много от тях са придружени от тънък колан. Забелязват се и романтични модели с няколко пласта материи и прозрачни, красиви елементи.

Кралицата на нетипичното Вивиан Уестууд отново представи нестандартните си разбирания за висша мода. Дизайнерката избра да представи новата си колекция на едно неочаквано място, а именно Smithfield Market, където присъстваха Kelis и Памела Андерсън. Дрехите на Уестууд са насочени към бизнес средите, но в никакъв случаи не изглеждат строго или скучно. Цветовете са пастелни, като особено внимание е обърнато на сивото и синьото. Панталоните в колекцията са с дължина 7/8, но талиите им са ниски, а крачолите падат свободно. Дизайнерката е обърнала внимание на красивото женско деколте с разкопчани ризи, които полепват по тялото. Забелязва се и "надмощието" на обемните ръкави, които заемат мястото на презрамките.

Запазена марка на модните подиуми при всички дизайнери си остават убийствено високите токчета, които продължават да асоциират увереност и сексапил.

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay