Любовта излита през прозереца с първите кърпи на пода

Отегчаваме се един от друг

Надебеляването, кърпите по пода на банята и хъркането са едни от причините партньори все по-бързо да се отегчават един от друг и любовта да изчезва. Това се казва в изследване, поръчано от Warner Brothers, преди излизането на новия филм на компанията "Hall Pass".

 

Проучването е проведено за период от 36 месеца върху 2000 англичани с дълготрайни връзки. Фокусът е върху периода, в който и двамата партньори са били много стресирани и някои от тях дори са решили да отидат сами на почивка.

 

"Дългите часове работа и парични затруднения са отразяват върху съвременните връзки и нараства тенденцията все повече хора да предпочитат да пътуват без половинките си, за да съживят романтичната искра", заявява социологът Джуди Джеймс, ръководител изследването.

 

Проучването е сравнило отношенията на хора, които са заедно от сравнително скоро, с двойки, които са заедно от повече от седем години.

 

Резултатите показали, че 67% от всички анкетирани казват, че малките неща, които дразнят в началото на връзката и са привидно безобидни през първите месеци на любовта, често само за няколко месеца се превръщат в огромен проблем.

 

50% от анкетираните, които са прясно обвързани, заявяват, че правят секс с партньорите си три пъти седмично, в сравнение с 16% при хората, които са заедно с един и същи човек повече от три години.

 

Тоест, колкото по-дълго сме с един човек, толкова повече свикваме с него и дори се стига до етапа, в който трябва да планираме кога да се отдадем на романтика.

 

Учените посочват още, че хората, които са влюбени отскоро, получават три пъти повече комплименти от своите половинки, отколкото тези, които отдавна споделят живота си с един човек.

 

Но нещата стават още по-зле, колкото по-дългосрочна е връзката. Хората с петгодишна връзка споделят, че почти никога не получават комплименти от партньора си.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay