Коледни картички с 90-годишна история

Коледни картички с 90-годишна история

Изложба на пощенски и новогодишни картички от началото на XX век до края на 90-те години е подредена във фоайето на Регионалния исторически музей в Благоевград.

 

Колекцията е била притежание на известната в региона горноджумайска фамилия Мощански, поясниха от музея. Картичките са събирани от представители на три поколения от фамилията. В изображенията може да се проследи как се развива и как се променя естетическият възглед и отношението към Коледните и Новогодишните празници в продължение на 90 години.

 

Изложените празнични картички са всъщност само една малка част от голяма колекция пощенски картички на най-различни теми, подарени от фамилията. Картичките са изпращани по различни поводи - лични, семейни и традиционни празници, пътувания в България и в чужбина.

 

Спомените, запазени върху хартия, са разпределени от управниците на музея по темите: "Изкуство", "Коледни и новогодишни картички", "Великденски картички" ,"Жената", "Детето", "Любов", "Изгледи от България", "Изгледи от чужбина", "Исторически личности" и други.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay