"Плажният дневник на една кифла" стана роман

"Плажният дневник на една кифла"

"Плажният дневник на една кифла" стана роман

"Във всяка жена живее по една руса мацка, която във всеки момент може да се изложи". Това каза Ина Герджикова, авторката на книгата "Плажният дневник на една кифла", която твърди, че няма амбиции да бъде руса и никога не си е правила ноктопластика.

Романът беше представен вчера в рамките на Панаира на книгата в НДК. "Плажният дневник на една кифла" се появи онлайн през лятото на миналата година и събра 25 хиляди посещения през първия месец на публикуването си.

Книгата е разказ от първо лице за морксите преживявания на една мацка, която ходи на плаж с бански с леопардов принт и висок ток, а мечтите ѝ се простират до това да направи кариера на фолкпевица или модел (така или иначе баща ѝ вече ѝ е подарил силикон за бала) и да намери "мъжа на живота си", който да я вози в бентлито си и да ѝ купува дрехи от мола.

"Героинята в романа, така наречената кифла, всъщност е стотици жени. Те са навсякъде. За тях това е желан начин на живот", казва авторката. Тя твърди обаче, че чрез книгата си не цели да ги изобличи или да им се подиграе, а просто се забавлява с тях. И се надява читателите да се забавляват поне на половина толкова, колкото нея, а книгата да бъде разнасяна и мачкана по всякакви плажове това лято. Пожелаваме ѝ го!

"Плажният дневник на една кифла" се издава от "Хермес" и в продажба от 20 май.

Ина Герджикова е журналист и писател, занимава се с писане от 15-годишна, когато за пръв път нейни есета са публикувани на литературните сайтове "Словото” и "Буквите”. Завършила е Първа английска гимназия - София, след което следва журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" и реклама в Нов български университет. От 2009 г. насам е автор в списание Cosmopolitan, а в блога си "Кутия за моливи, копчета и мисли” публикува авторски неща.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 27.10.2011|15:47
Въпросният "дневник" го прочетох на един дъх и много се смях. Наистина сполучливо четиво и си личи, че авторката е интелигентна. Много ми допадна начина, по който осмива онези атрактивни, но повърхностни жени, чиято цел в живота е да станат фолк певици и да хванат някой богат бизнесмен. За съжаление, много ги има такива.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay