Безплатно кино в столицата

Мястото е Домът на киното, а датата - 16 декември

Настъпва нова ера в българското кино. Появяват се все по-талантливи актьори, интересни сюжети и необичайни идеи. А ние, зрителите, с удоволствие се наслаждаваме на крайните резултати.

На 16 декември ще можем да гледаме, при това напълно безплатно, късометражни филми на млади и много талантливи режисьори. Мястото е Домът на киното, а началото - 18.00 часа.

Шестима творци от майсторския клас на Георги Дюлгеров в Нов български университет ще представят своите творения, повлияни от автори, като Тонино Гуейра, Деян Енев, Хорхе Букай.

Виктория Дрехарова, Стоян Чолаков, Оги Костовски, Антония Милчева, Иван Иванов и Поли Генчева са вдъхновени от малките неща в живота, които го променят. Те пречупват света през детските очи и ни го показват. Истински и неподправен.

Главните роли във филмите се изпълняват от популярни актьори, подкрепили безвъзмездно бъдещите професионалисти. Ще можем да се насладим на чудесната игра на Джоко Росич, Асен Блатечки, Иван Бърнев и Китодар Тодоров.

"Прераждане" е вдъхновен от разказа на Хорхе Букай, който носи името "Осъзнаване". Филмът разказва за един обикновен човек, който се изправя пред необикновено препятствие. То обаче променя живота му из основи и героят е принуден да реши сложна дилема, която ще доведе до изхода. Решението е едно - той трябва да открие нов житейски смисъл, а това може да се случи само чрез емоционална и физическа промяна.

Режисьор на лентата е Виктория Дрехарова, а главната роля е поверена на Иван Бърнев.

"Шепа любов" разказва за самотен възрастен мъж, който прекарва изолирания си живот с една муха. Един ден в дома му пристига пътуващ търговец, който променя необикновеното приятелство между стареца и насекомото.

Филмът е вдъхновен от Тонино Гуейра, режисьор е Стоян Чолаков, а Джоко Росич и Асен Блатечки изпълняват главните роли.

"Слон" е филм за въображението на едно дете, което успява да накара възрастните да видят единствено това, което иска. Идеята е, че обществото само ограничава съзнанието си, а нещата не винаги са толкова страшни, колкото изглеждат на пръв поглед.

Режисьор на лентата е Оги Костовски.

"Трети срещи от новия вид" разкрива необичайната среща между едно дете и една хлебарка. Филмът показва, че за истинското приятелство няма граници и човек не бива да съди по външността на нещата за тяхното съдържание.

Антония Милчева е режисьор на лентата.

"Timed-out" представя отегчен от еднообразния живот човек, който открива начин да контролира времето по нестандартен начин. Той се опитва да направи онези неща, за които иначе няма смелост, за да осъзнае, че човек трябва да внимава с това какво си пожелава.

Режисьор на филма е Иван Иванов, а главната роля се изпълнява от Китодар Тодоров.

"Солено и сладко" е история за баща и син, които са останали сами в навечерието на Коледа. Те трябва да открият пътя един към друг, а точно празничната нощ ще бъде времето, в което двамата ще се опитат да бъдат истински помежду си.

Филмът е вдъхновен от разказа на Деян Денев, режисьор е Поли Генчева, а главната роля се изпълнява от Асен Блатечки.

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 10.03.2012|14:00
Няма ли да се излъчат пак някъде тези късометражни филми?Има и други желаещи,които проявяват интерес :)
2
Не е посочен 15.12.2011|19:13
"Солено и сладко" е страхотен, преди малко го гледах в НБУ :)
1
Не е посочен 15.12.2011|16:54
Асен Блатечки е неуморен. Постоянно се снима във филми и изнася театрални пиеси и цяла България. Този човек кога намира време за сън и почивка. Затова е такъв професионалист. Безплатното кино е отлична идея. Трябва да се стимулират хората да посещават театри и български филми.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay