Електроуреди в ролята на музиканти

Глупавият оркестър

Инсталацията "Глупавият оркестър" на Майкъл Питърман изпълнява една по-различна симфония. Тъй като и музикантите, участващи в представлението, са доста нестандартни. Едновременно диригент и композитор, Майкъл е синхронизирал тракане, бръмчене и виене от няколко кухненски уреда, за да се получи нещо, окачествявано като музика.

 

На "прослушване" пред твореца са били над 250 електроуреда, а крайният продукт е цели 35 минути, като акцентът пада разбира се и върху външния вид на музикантите.

 

Като всеки добър диригент, Питърман е изключително придирчив относно изпълнението на симфонията. При подбора си той се е стремил да вземе само тези машини, които издават лесно разпознаваем звук. Също така използваната техника е създадена в периода 1940-1975 г., защото по-младите електроуреди са твърде еднакви според автора.

 

Хората разпознават уредите от кухнята родителите си, или дори от тази на техните баба и дядо. Първата реакция, когато някой види инсталацията, е вълнение. Все пак нечий любим миксер или кухненски робот от детството е получил шанс за втори живот, и то като музикант! Чудим се само, дали при следващата симфония, която реализира, Майкъл ще включи прахосмукачката "Ракета" и центрофугиращата пералня "Перла 05"...

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay