Македонското литературно явление Гоце Смилевски и неговият "Разговор със Спиноза"

Разговор със Спиноза на 8 декември

Македонският писател Гоце Смилевски е носител на тазгодишната награда на Европейския съюз за литература. Отличието му бе присъдено по повод романа "Сестрата на Зигмунд Фройд”, който е трети поред в кариерата му. Все още не е преведен на български език, но за сметка на това, точно на студентския празник (8 декември) ще се състои премиерата за България на "Разговор със Спиноза”, който е обявен за роман на 2002 г. в Македония.

 

Представянето е насрочено за 18 ч. на осми декември в книжарница "Хеликон – Витоша". Самият автор ще присъства и ще бъде отворен за въпроси от всякакво естество, а романът промоционално ще се продава с отстъпка, издадоха организаторите от издателство "Колибри".

 

Гоце Смилевски е завършил Карловия университет в Прага, а след това прави докторска дисертация в Европейския университет в Будапеща. Публикува първия си роман "Планета на неизкуството” през 2000 г. Следващият - "Разговор със Спиноза” е преведен в САЩ, Словения, Полша, Сърбия, Хърватска, Финландия. Автор е и на пиесите "Спиноза” и "Три малки танцови стъпки през границата”.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay