Стартираха музикално-литературните недели в клуб Строежа

Музикално-литературни недели в Строежа

Неделният музикално-литературен проект на клуб Строежа стартира вчера, 9 януари, с концерт на Джанго Зе и Анимационерите и с Любен Дилов - син, заедно с вече не толкова новата му книга "Фейсбуки".

Така съвременната българска литература бе приютена в любимия клуб на ъндърграунд музиката, което доказва, че стойностните културни продукти у нас са оставени извън светлините на прожекторите. Успехът на първата неделя от планираната тримесечна поредица на Строежа обаче, ни дава основания да вярваме, че добрите инициативи, когато все пак ги има, не остават незабелязани и неоценени.

 

Иновативната лайф концепция на Строежа включва музика, литературни четения, разкази, дискусии и дебати, ъндърграунд театър и кино под шапката на клубен фестивал, наречен SUNDAY ART REPORT, който ще се разпростре в общо 12-те недели на януари, февруари и март.

Създаването и програмирането на цялостната идея и конкретните неделни съчетания са дело на Мартин Михайлов от клуб Строежа и Гери Турийска - писател, автор на музика и водещ на предаване по БГ Радио.

 

Януарската програма е разделена принципно на 3 части - музикална, литературна и дискусионна. Дебатите и дискусиите ще стартират от 18:00 ч. Веднага от 19:00 ч. следва първата музикална част. От 20:00 ч. стартират свързаните с четения и представяне на книги, истории и писма гости. От 21:30 на сцената излиза втората за всяка от неделните вечери банда, след което с включват специално поканени ди джеи с тематични сетове.

 

Билети за всяко едно от изданията могат да бъдат закупени предварително онлайн от мрежата на Ticketstream.bg, както и от касите на Офис 1, М-Тел, Техномаркет, На Тъмно, Мултирама, Ориндж и клуб Строежа. Цената им е 8 лв. на предварителна продажба и 10 лв. в самия ден. Предлага се и общ месечен билет на цена от 20 лв., към който са включени бонуси.

 

Ето пълната програма на SUNDAY ART REPORT за трите недели до края на януари:

 

16 януари

Babyface clan, Awake, Васко Катинчаров от Фрактура, Лига на разказвачите с тема "Неделно приключение"

 

23 януари

Миленита, Tan Go Go, Богдан Русев - представяне на книга, Дебат на тема: "Авторско право"


30 януари

Nasekomix, Rubikom, Иво Сиромахов - представяне на книга, Пощенска кутия за приказки - тема: "Под леглото"

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay