Стрийт арт национализъм в Овча Купел

Васил Левски на трафопост

Стрийт арт национализъм в Овча Купел

Страници от учебниците ни по история са оживели на стената на трафопост в софийския квартал Овча Купел 2.

 

Патриотичният акт на анонимните улични художници събуди дискусия в блога на Еленко. Коментиращите условно се разделят на две групи - според едните рисунката е абсурдна и неуместна проява на национализъм, а според другите - нещо красиво, а дори и полезно.

 

Ето част от мненията:

"Съмнявам се човек с всичкия си акъл да тръгне да прави нещо такова. Наистина ще да е някой нацист. Но от друга страна на никого не пречи, макар и да не е съвсем в тон със заобикалящата среда."

 

"Съвсем в тон със средата е. Убийствено депресираща панелка на заден план, кал и бурени на преден план, коли втора ръка, паркирани където ти хрумне, липса на каквито и да било правила или пък, не дай си боже, естетика. На националистите тези гледки никак не им правят впечатление и не се опитват да променят истински средата си, но много обичат да се тупат по гърдите с някакво славно минало, което не е и наполовина толкова славно, колкото го изкарват."

 

"Готино е, че тези хора са "излязли" от учебниците на улицата. Така можеш, минавайки край трафопоста, да опиташ да ги изброиш поименно. Аз не успях."

А вие можете ли да разпознаете всички изобразени личности?

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay