Това лято цветовете свързват децата ни!

Започва лятната академия за деца в Националната художествена академия

Всяко лято родителите се сблъскват с един и същ сериозен проблем- кой ще се грижи за детето, докато са на работа. Ако има желаещи баби и дядовци, казусът е почти разрешен, но остава въпросът как времето на наследника да бъде максимално уплътнено, така че да не се взира по цял ден в монитора на компютъра. От Националната художествена академия предлагат решение -  лятната академия "Цветовете ни свързват".

От 1 до 31 август всеки делничен ден от 9.00 до 13.00 часа и от 14.00 до 18.00 ч. в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват под грижите и ръководството на студенти, докторанти и преподаватели. Децата ще се занимават в две възрастови групи - от 6 до 10 години и от 11 до 15 години, а творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности

Откриването е днес от 12.00 часа съобщават организаторите, така че побързайте! Много подаръци и изненади очакват участниците.

Проектът включва четири образователно-творчески модула - академичен, експериментален, пленер и посещения на музеи и галерии.

На 1 септември от 17.00 ч. в галерия "Академия" на НХА ще бъдат изложени най-добрите творби на малките художници, които ще си тръгнат и с дипломи.

Лятната академия се организира за втори път със съдействието на Съюза на българските художници, Националната галерия за чуждестранно изкуство, Националната художествена галерия и Софийската градска художествена галерия.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay