Цигулков концерт с Антон Бараховски в рамките на "Концертмайсторите"

Виртуозен цигулков концерт на 18-ти

Цигулков концерт с Антон Бараховски в рамките на "Концертмайсторите"

Виртуозният руски цигулар Антон Бараховски пристига в България за концерт, част от цикъла "Концертмайсторите", който се провежда за девета поредна година. Бараховски и Класик М-Тел оркестър ще излязат пред българската публика на 18 февруари, петък, от 19:30 ч. в зала България.

Те ще изпълнят в първата част цигулковия концерт на Йоханес Брамс, а във втората Симфония № 4 от Робърт Шуман. Диригент на събитието ще бъде Лучано Ди Мартино, който през последните няколко месеца работи на сцената на Мариинския театър в Санкт Петербург.

 

Антон Бараховски е признат за един от най-изявените музиканти на своето време. Той концертира като солист с най-големите оркестри по света, свири като камерен изпълнител и изнася множество рецитали в Европа, САЩ, Русия и Арабските страни.

 

Роден е в град Новосибирск в Сибир, започва да се занимава с музика, когато е още петгодишен. Тогава започва уроци по цигулка при Матвей Либерман. Още на следващата година се явява по Национална руска телевизия като солист на Новосибирската филхармония под диригентството на Арнолд Кац, който по късно се превръща във важна фигура в живота му. След това Антон Бараховски продължава обучението си в Хамбург, където работи с Марк Луботски и Коля Блахер в Хамбургското всише училище за музика и театър. Учи известно време и в Джулиард скул в Ню Йорк под ръвоводството на Дороти Дилей.

 

Свирил е с филхармониите в Новосибирск, Санкт Петербург, Руският национален оркестър, Нюйоркския камерен оркестър, Хамбургската филхармония. Изнасял е рецитали в Линкълн център, Карнеги хол, свирил е дори в Катедралата "Св. Петър" във Ватикана пред Папа Йоан Павел II. Цигуларят е работил в своите проекти с редица изтъкнати музиканти като Леон Флайшър, Маурицио Полини, Сабине Майер, Коля Блахер, Волфрам Крист и Наталия Гутман. Лауреат е на редица национални и международни конкурси.

 

Билети за концерта с Антон Бараховски се продават на касата "Кантус Фирмус" в зала "България" и на сайта www.ticketsbg.com. Цената им е от 8 до 35 лева.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay