Да, красотата е грижа за себе си!

Да, красотата е грижа за себе си!

Дефиницията в речника за грижа за себе си е "действия, които се предприемат за запазване или подобряване на собственото здраве" и това се простира и до красотата. Напоследък повечето хора приемат вземането на вана или правенето на маска за лице за грижа за себе си. 

Въпреки това значението на грижа за себе си не трябва да се бърка с удоволствието, защото тези две неща могат да имат напълно различни значения и всичко зависи от човека. За едни грижата за себе си може да бъде ритуал за красота, докато за други може да бъде научаване на нова рецепта или пране на дрехите. 

За мен грижата за себе си зависи от това как се чувствам. Понякога се състои от бръснене на краката и маска за лице, докато друг път се състои в здравословна вечеря. Аз вярвам, че грижата за себе си и красотата са преплетени. Красотата е нещо лично и всеки си има ритуал, свързан с нея. 

Използвам ритуала си за красота като грижа за себе си, защото вярвам, че това е важно за цялостното ми благосъстояние. Когато не се чувствам добре, няколко разкрасителни процедури ми се отразяват страхотно. Това ми позволява да спра да мисля за проблемите си и да се наслаждавам. 

Същото се отнася и за грима. Гримирането сутрин ми позволява да съм далече от технологиите и да помисля за деня си и за това какво ще правя. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay