Деликатни въпроси, свързани с бельото

Деликатни въпроси, свързани с бельото

Много хора смятат, че въпросите, свързани с носенето на бельо са табу и не трябва да се обсъждат с никого. Дори когато жените ходят на пазар, не винаги са склонни да поискат помощ. В резултат на това, често носим сутиени и бикини по грешен начин, което може да причини здравословни проблеми.

Решихме да дадем отговори на някои въпроси, свързани с бельото...

1. Можете ли да носите едно и също бельо няколко дни?

Забравили сте да изперете бельото си? Няма проблем. Ако бикините ви изглеждат чисти, можете да ги носите отново и това няма да навреди на здравето ви. Но ако бельото ви не е чисто, имате дискомфорт и сърбеж, трябва задължително да смените бельото си, защото може да причини инфекция. Същото важи и за случаите, в които сте се изпотили, тъй като влагата създава перфектни условия за възпроизвеждане на бактерии и гъбични инфекции.

2. Можете ли да не носите бикини?

Да, но само в една ситуация - по време на тренировка. Вашето спортно облекло трябва да бъде изработено от дебел плат, който добре попива влагата. Понякога е необходимо да оставите бельото си в шкафчето за фитнес, защото прекомерното триене може да предизвика дразнене.

Ако кожата вече е раздразнена, не махайте бельото. Най-добре е да си купите специално бельо, което няма да дразни кожата ви.

3. Колко чифта бикини трябва да имате в гардероба си?

Няма строги правила по този въпрос, така че всичко зависи от начина ви на живот. Какви дрехи носите и колко често ги перете? Спортувате ли? Като отговорите на тези въпроси, можете да разберете колко бикини и сутиени ще трябва да имате, за да се чувствате добре.

Това, което можете да направите, е да създадете строг график за пране и да имате около 10 бикини и 3 сутиена. Друг вариант е да имате 3-седмичен резерв и просто да не се тревожите за прането. Проучване по тази тема показа, че средно една жена има около 34 чифта бикини в гардероба си, 14 от тях могат да се носят при специални поводи. Изберете сутиени в зависимост от модела и тъканта на дрехите: някои са подходящи за рокли, прозрачни блузи, спортни облекла и т.н.

4. Кога можете да ходите без сутиен и кога задължително трябва да бъдете със сутиен?

Желанието да дадете на тялото си малко повече свобода, особено през летния сезон е разбираемо. Няма правило, което да казва, че е забранено. От време на време жени от цял свят твърдят, че не бива да бъдат критикувани, когато се виждат зърната под дрехите. Например през 2014 г. стартира кампанията #freethenipple.

Отговорът на този въпрос все още не е ясен. За да избегнете недоразумения в офиса, най-добре е да носите сутиен или да изберете дрехи от дебели, непрозрачни тъкани. Друга възможност е да се използват специални лепенки за зърна. 

5. Може ли да носите сутиени с различни размери?

Размерите на сутините нямат стандарти или критерии, така че много жени имат сутиени с различен размер. Можем да видим различни номера на етикетите, в зависимост от производителя или местоположението. Например, европейският 75 е американски 34, но във Франция и Испания това е размер 90.  

6. Коя е най-популярната грешка при избора на сутиен?

Най-голямата грешка, която правим, е да не изберем правилния размер. Например, ако сутиенът ви е леко малък в чашките, но следващият размер чашки ще ви бъде голям, просто изберете по-голяма обиколка. Това ще компенсира леко по-малкия размер на чашката.

7. Можете ли да спите със сутиен?

Някои хора казват, че спането със сутиен поддържа гърдите и ги предпазва от загуба на формата. Това е стар мит, който няма нищо общо с реалността. Можете да спите със сутиен (не много често), ако чашките са меки. Важно е да се чувствате комфортно. Ако не се чувствате комфортно, сутиенът може да дразни кожата ви, да забави кръвообращението и да пречи на качеството на съня.

Когато избирате подходящи дрехи за сън, обърнете внимание на тъканта, от която са направени. Тъканта трябва да бъде възможно най-естествена, за да може кожата да диша.

8. Как да изберете сутиен, ако гърдите ви са асиметрични?

Има няколко начина за решаване на този проблем. Първо, можете да се опитате да изберете сутиен, изработен от еластична материя (сатен, памук с еластан и т.н.). Тя може да се приспособи към малки разлики. На второ място, можете да си купите сутиен с твърди чашки, въз основа на размера на по-голямата гърда.

Нестандартно решение е да си купите сутиен с подплънки, които се махат и да извадите подплънката от чашката на по-голямата гърда.

9. Коя е най-подходящата материя за бельо? Има ли значение?

Материята има значение, но има неща, които трябва да знаете. Най-добрият вариант е бельото от памук, което позволява на въздуха да циркулира свободно и абсорбира влагата. Бельото, което е направено от естествени материали, ще помогне да се защитите от инфекции.

Синтетичните тъкани не винаги са синоним на лошо качество и не винаги увреждат здравето ни. Някои видове синтетични материали са чудесни за тренировки. Бельото от този материал абсорбира потта, помага при терморегулацията.

10. Можете ли да слагате сутиените в сушилнята?

Използването на сушилня определено не се препоръчва: прекалено високата температура има разрушителен ефект върху презрамките на сутиена. Така че, най-добрият начин за действие е да закачите бельото си на простора.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


4 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay