До Скандинавия в чест на Джон Ленън

Представете си...

Ако сте фен на Бийтълс или пък страдате от синдрома на нашето време - хиперинформираност - със сигурност помните деня, в който Йоко Оно, любимата на Ленън, откри кулата от светлина  "Imagine Peace Tower” на  скандинавския остров Виоей. 

Тълпи от фенове на музиканта, такива, споделящи неговата житейска философия или просто запалени пътешественици се втурнаха към Исландия, но нямаха много време. Светлинният лъч заблестя на рождената дата на Ленън 9 октомври, и всички желаещи да го видят и да се поклонят пред гения на Ленън можеха да го направят до края на декември 2010 година. Тогава светлините бяха загасени.

Ето, че "Imagine Peace Tower" пак освети небето над острова и сега е моментът да предприемете пътуване до това красиво място, което се намира много близо до Рейкявик. Поводът този път е годишнина от сватбата на Йоко и Джон - на 20 март се навършиха 42 години от деня, в който двамата се врекоха във вечна любов. Това се случи през 1969 в Гибралтар.

Ленън бе убит на 8 декември 1980 г. пред дома си в Ню Йорк, но вечната любов на Оно е жива и до днес. Кулата от светлина, издигната в негова памет осветява не само северното небе, но и сърцата на всички, които вярваха в идеята на феноменалните "бръмбари".

На Виоей често може да бъде видян и сина на една от най-известните двойки в света - Шон Ленън.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay