Зелено училище

Зелено училище

Тропическият остров Бали е не само бленуван рай, но и място, на което можеш да се образоваш. Джон и Синтия Харди са основателите на това еко училище. Тяхната водеща цел е да вдъхновят и поведат света по пътя на правилното и полезно образование.

 

Училището, общежитията и изобщо всички сгради на това място, са построени изцяло от бамбук. Няма как да се преподава на децата за значението на дърветата, ако те седят върху дървени столове. Чисти енергийни източници захранват училището.

Green School е удивителен проект, които следва принципите на образованието в малко по-различен и разчупен начин. Границите на обикновеното училище са размити и учебният процес се пренася на едно доста по-необичайно място.

 

Основните ценности, които се проповядват на божественото кътче са ключови в живота на всяка личност, а според главните преподаватели това са: почтеност, отговорност, съпричастие, устойчивост, мир, равенство, общност и доверие.

 

Учебната програма в Зеленото училище комбинира академичните изисквания, които се очакват от едно образователно място, заедно със силата на обучението чрез преживявания. И в тук основните предмети са английски език, математика и науки, но не са единствените важни. Учениците могат да се научат как да бъдат креативни мислещи същества, които имат смелостта да се изправят срещу устойчивите възгледи на обществото. Освен жажда за повече знания, малчуганите добиват и желание за промяна относно начина, по който се третират природните ресурси.

В курса по Сценични изкуства, децата развиват актьорските си умения, както и своята импровизация. С много танци и ритми на маримба, учениците изкарват часовете си по Музика. Допълнителни занимателни дейности пък са йога упражненията и кулинарните науки.

 

Преподава се и занаятчийски курс, както и такъв по визуални изкуства. В тях децата развиват усета си за цветовата гама, както и начина за създаване на хартия от натуралната растителност.

 

Това определено е място, на което всеки родител би завел детето си. Единствената спънка към пътя до острова обаче, си остава цената. За да запишете детето си за следващата учебна година там, пригответе сума между 3000 и 10000 долара в зависимост от възрастта му. Освен нужния брой часове за всеки клас, таксите подсигуряват и пълен пансион, медицински грижи и прекрасни условия за живот - в самия рай!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay