Добрите отношения с колегите удължават живота

Добри колеги, дълъг живот

Добрите отношения с колегите удължават живота

Отзивчивите колеги не само улесняват работата, но и могат да помогнат на хората да живеят по-дълго, научихме от БТА.

 

Специалисти от университета на Тел Авив са установили, че добрите взаимоотношения с колегите влияят върху риска от смъртност, като тази зависимост е най-изразена във възрастовата граница между 38 и 43 години.

 

"Социалната подкрепа, отразяваща това колко добре е приет даден индивид в професионалната си среда, е сериозен индикатор за риска от смъртност по всякакви причини", пишат изследователите в сп. Health Psychology на Американската асоциация по психология.

 

Учените са анализирали медицинските картони на над 800 служители, които са били наблюдавани в продължение на 20 години, както и въпросници, отчитащи условията на работа. Изследователите са установили, че макар оплакванията от шефа да са любимата тема на служителите, наличието на отзивчив началник не влияе върху риска от смъртност.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 12.05.2011|19:25
Значи ние в нашият офис ще живеем още дълги години, защото се разбираме идеално и шефът ни е много добър! Наистина има нещо вярно, защото колкото повече изнервени са хората на работното място, толкова повече се отразява това на здравето им.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay