Еко-чанти с послания

Опазването на околната среда може да бъде модерно

И малките деца вече знаят, че найлоновите торбички са вредни за природата. Направени са от полиетилен, който не се разгражда по естествен път и остава в околната среда за невероятно дълъг период от време.

Все по-често се организират кампании, които призовават потребителите да се лишат от вредните пликчета и да ги заменят с чанти от плат или хартия. Дори в България вече действа политиката, при която найлоновите торби не са безплатно допълнение към покупката, а за вбъдеще се планира цената им да се повишава.

Различни дизайнери също се опитват да приобщят клиентите си към екологичната идея. Например Maude and Tilda.

Зад проекта стои Никол Лочър, която е решила да обедини в едно модата, опазването на природата и чувството за хумор. Така се раждат еко-чантите от естествен памучен плат с провокативни послания.

Разгледайте нашата галерия и изберете своята чанта, с която да спасите света.

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 25.11.2011|16:12
Доста оригинални послания! Ако преди време „басмените“ торбички за многократна употреба бяха смятани за модно бедствие, то на фона на „зелената“ вълна се превърнаха в моден аксесоар и за звездите, особено за Натали Портман. :) И аз кътам едно торбе в чантата си, и едно в колата, че ми омръзна да гледам полиетиленовата напаст навсякъде, поне малко от малко да допринеса с нещо за спасяването на света. ;)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay