Защо конската опашка предизвиква главоболие?

Ето какво обяснява един невролог

Защо конската опашка предизвиква главоболие?

Често чуваме, че "красотата изисква жертви", но защо трябва всекидневната ни прическа да е такова мъчение? Аз обичам конската опашка. Проста е, бърза е и е идеална за дните, в които не съм измила косата си. Единственото нещо, което не мога да понасям, е болката и ужасното чувство, което оставя в края на деня. 

Защо конската опашка причинява главоболие? 

Мистерията около тази болка, причинена от любимата ни прическа, разкрива д-р Чоу, невролог. Тя е специалист в лечението на главоболие.

Тези, които получават главоболие от конска опашка, са податливи на мигрена. Често пациентите не осъзнават, че имат мигрена и я подценяват. Мигрената засяга 12% от човечеството и по-голямата част са жени. Симптомите са свръхчувствителност на нервите около лицето и скалпа. 

Когато носите косата си на стегната, висока опашка или кок, опъвате нервите на кожата на главата и това причинява главоболие. 

Това явление се нарича кожна алодиния. Стягането на косата и носенето ѝ на висока опашка не би трябвало да е болезнено. Болезнено е, когато се случи по време на мигренозен пристъп.  Не се плашете, не е сигурно, че имате мигрена. Вероятно главоболието ви е причинено от физическото напрежение. Опъвайки прекалено много косата си, активирате сетивните окончания на нервите. 

Д-р Чоу напомня, че пиенето на обезболяващи хапчета за главоболието може да бъде опасно и ако приемате такива хапчета повече от 10 пъти в месеца, може да си докарате още по-силно главоболие. 

Изводът е следния, просто правете конската опашка леко по-хлабава. Не я стягайте прекалено и няма да ви се налага да се справяте с досадното главоболие.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay