Истинските жени не се смеят? (18+)

Ситуацията в Турция става все по-сложна и пресираща за дамите

Истинските жени не се смеят? (18+)

"Обществото в Турция е пред морален разпад. И мъжете, но главно жените трябва да бъдат сдържани, да са верни на съпрузите си и да избягват смях на публично място.”

Така започва речта на турския вицепремиер Бюлент Арънч, човекът, който миналата седмица предложи закон, чрез който буквално да се ограничи правото на жените да се смеят на публични места. Доводите му са повече от любопитни:

"Къде остана свенливостта на турската жена, къде са младите момичета, които се изчервяват и свеждат глава, когато някой ги погледне в очите… Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да е женкар, той ще остане верен на своята съпруга.Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност."

Освен това Арънч също така е на мнение, че говоренето по телефона, сърфирането из интернет и гледането на телевизия също могат да се окажат пагубни за дамите от Турция. "Жените обсъждат назначителни неща по телефона," допълвайки, че някои телевизионни предавания причиняват "секс пристрастяване".

В отговор на меко казано сексистките и граничещи с фашизъм призиви на турския вицепремиер, Екмеледин Ихсаноглу, който е представител на опозицията, коментира в Twitter: "Турция има нужда от жени, които се смеят. Повече от всякога страната има нужда от усмихнати хора."

Неговият колега и съмишленик Бурхан Сенаталар бе дори още по-директен и ироничен в коментара си по повода, заявявайки: "От сега нататък ще отговаряме на всички изявления на г-н Арънч със смях!"

И ето, че отговорът не закъсня. Защото през изминалите няколко дни социалните мрежи бяха буквално заляти от снимки на смеещи се потребителки, а телевизионната водеща Бану Гювен дори призова туркините да организират смеещи се демонстрации.

Ето и как изглеждат някои от най-силните кадри, споделени от нежелаещи да замразяват усмивките си дами:

Истинските жени не се смеят? (18+)

Истинските жени не се смеят? (18+)

Истинските жени не се смеят? (18+)

Истинските жени не се смеят? (18+)
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

28 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара