Oh-la-la! Екоочила от... коса

Не знаем за вас, но нашият абсолютно задължителен аксесоар са очилата. И, забележете, не казваме "слънчевите очила", защото изобщо не ги ползваме само за предпазване от слънчевата светлина.

 

Ползваме ги срещу вятър и студ, след бурни партита или при липса на достатъчно сън, ако сме предпочели да спестим малко време, пропускайки половината грим, за тайни наблюдателни операции и в какви ли не други случаи.


А британското Studio Swine ни убеди, че можем да бъдем и едни очила по-зелени с екоколекцията си цайси, изработени от... човешка коса.


 

Да, правилно прочетохте – косата може да се ползва и с това предназначение. Според дизайнерите Азуса Мураками и Алекзандър Гроувс, които са Studio Swine, във Великобритания ежегодно се внасят над 7 000 тона човешки косъмчета. Голяма част от тях, независимо за какво се използват (перуки, екстеншъни), в един момент биват бракувани или директно изхвърлени, но това разхищение вече може да спре.


Азуса и Алекзандър използват биорезин (наричан още и резин) като скрепващо вещество при изработката на рамките от човешка коса. Полученият материал е 100% саморазграждащ се, а при производството му не се отделят никакви вредни за околната среда вещества (което го прави супер зелен!).


Засега очилата се правят само след предварителна заявка, но двамата дизайнери планират скоро да пуснат бранд, достъпен за всички желаещи. Освен това смятат да изработват и други предмети и аксесоари от човешка коса.


А ние ще отбележим, че екоочилата следват изцяло тенденцията от лято 2011 при тези аксесоари – рамките са плътни, а стъклата са цветни. Още модели може да видите в нашата галерия.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 08.07.2011|16:50
За еко очила стават ;)
1
Не е посочен 06.07.2011|12:28
Това просто ме изуми! По-еко очила няма или поне не съм чувала да има. Като цяло идеята не е лоша, но моделите не са никак впечатляващи, дори бих казала грозни.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay