Арт провокации от Dior

Чантата Lady Dior претърпява неочаквани метаморфози

Арт провокации от Dior

Dior изпращат подобаващо 2011-та с категорична заявка, че има с какво още да се похвалят пред света. Луксозният бранд отвори нов бутик в далечен Пекин. Събитието съвпадна с откриването на пътуващата изложба "Lady Dior As Seen By”, посветена на иконичния модел дамска чанта Lady Dior. Китайската столица е първата спирка на експозицията, побрала близо 60 фотографии, скулптури и мултимедия превъплъщения на стилния женски аксесоар.

Изложбата обединява дълъг списък с творци от различни сфери на изкуството и известни имена от световния артистичен елит като тези на фотографите Питър Линдберг, Патрик Демаршелие и популярния режисьор Дейвид Линч. Представените експонати показват един съвсем различен прочит на малкото модно бижу Lady Dior. Аксесоарът демонстрира нагледно колко успешна може да бъде колаборацията между истинското изкуство и модата.

Чантата Lady Dior е създадена през 1995-та. Откроява се с безупречна изработка, обвивка от крокодилска кожа и семпъл, но изключително стилен и запомнящ се дизайн. Малката дамска чанта придобива звезден статут и колекционерска стойност, веднъж щом покойната Лейди Даяна се появява под ръка с прелестното творение на Dior. От този миг чантата се превръща в любима на принцесата и на още стотици жени по целия свят. Тя е сред най-продаваните, но и най-копираните продукти на френската модна къща.

Арт провокации от Dior

54 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay