За пръв път на токчета

Не бързайте да ги захвърлите в ъгъла

За пръв път на токчета

Високите токчета никога няма да загубят своя чар. Всяка дама, качила се на такива обувки, излъчва сексапил. Ако обаче може да ходи с тях. Походката "куцо пиле" не само намалява този ефект. Тя предизвиква бурен смях у всеки, който стане свидетел на смешното ходене.

И кого да послушаме, как точно се ходи, ако не един от най-големите експерти в света на модата – Тайра Банкс. Тя има огромен опит на модел, високите обувки са ежедневие за нея и определено е наясно с тайните на безопасната и красива походка.

Ако сте нови в областта, започнете да носите някоя от алтернативите на високите токове. Първият вариант е да се доверите на 6-7 сантиметрови платформи, които постигат същия визуален ефект като токчетата – удължават крака, но пък реално стъпвате на 3-4 см. Доста удобна височина, особено за свода на стъпалото.

Задължително използвайте силиконови възглавнички за обувките, които не пасват на крака ви. По-големи, по-широки, без пръст, но от хлъзгава материя – изобщо всеки чифт, в който кракът ви е нестабилен, изисква допълнителна грижа. Може да използвате и подръчни материали, ако бързате. Тайра съветва да напръскате спрей за коса вътре в обувката, да изчакате няколко секунди и да обуете. Ефектът отново е застопоряване на крака.

В случай че сте носили само ниски обувки, трябва да сте наясно, че тази промяна ще бъде болезнена. Не се плашете. Просто е напълно нормално да има неприятен период на адаптация. Тогава възникват болки в мускулите на краката и подуване на стъпалата. Трай, бабо, за хубост, са казали хората. Ще ходите ден-два, ще стискате зъби, и накрая ще се превърнете в някоя от онези дами, които твърдят, че десетсантиметровият ток е задължителен за Най-удобните обувки на света.

Златно правило е да не правите компромис с цената на високите обувки. А когато ги пробвате, опитайте да се повдигнете на пръсти с още 2-3 сантиметра. В случай че не успеете, изобщо не давайте пари за тях – те ще ограничат движенията на стъпалото ви и ходенето ще се превърне в истински кошмар.

Естествено, най-логично е да разходите обувките си първо на кратки разстояния. До близкия магазин или от спалнята до кухнята и обратно. Така, без да бързате за работа или среща, ще прецените дали обувките ви са удобни. И дали изобщо може да се справите с предизвикателството, в което ние не се съмняваме.

Не се "нахвърляйте" веднага на сексапилните тънки токове. Възползвайте се първо от есенно-зимните колекции, в които ботушите стоят добре и с по-масивен ток. До лятото има време, през което ще свикнете с тънкостите на високите обувки.

Най-важното е да свикнете с нетипичното разположение на тялото. Давайте си заслужена почивка, като например вечерни топли бани с ароматни масла, които ще облекчат болката в краката.

48 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.08.2012|18:06
Обувки на токчета- да, но такива, при които стъпалото все още е в положение, близко до хоризонталното. И друго правило: обувки, с които не може да се тича след метрото не нося! :D
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay