Кални бани

Калта от Мъртво море лекува и разкрасява

Кални бани

"Когато Мохамед не отива при планината, планината отива при него.”. Поговорката важи с пълна сила и за минералната кал. Тя изобилства по бреговете на Мъртво море, но за нас тази точка на света е доста далечна, особено щом въпросът опира до една кал. Оказва се обаче, че тя не е каква да е, а изключително лечебна и с доказан ефект при различни видове терапия. Неслучайно хората, които не живеят в Израел, са измислили спа центровете, а по-скромните се доверяват и на домашни маски с натурална кал от най-соленото море на света.

 

Процедурите с този природен продукт възстановяват естествените нива на хидратация, облекчават кожни раздразнения и зачервявания. Минералната кал действа своевременно, а освежаващият ефект се запазва за дълго време. Абразивната структура, комбинирана със съдържание на магнезий, бромид и минерални соли, елиминира излишното омазняване, премахва мъртвите клетки и токсините, натрупани в порите.

 

Калта има и лифтинг ефект върху кожата, тъй като стяга зоните, склонни към бръчки – устата, очите и челото. За съжаление, определението "минерална” е от съществено значение за действието на лечебната кал, така че обикновената, размекната след дъж почва, няма да ни свърши работа. Затова се налага да опитаме и специализираните козметични серии, базирани именно на тази съставка. В аптеките има цяла гама от продукти, с помощта на които може да се погрижите пълноценно за лицето и тялото си по време на баня и след това.

 

Минералната кал от Мъртво море притежава лечебни свойства. Терапиите с нея облекчават артрит, мускулно схващане, болки, ревматизъм и различни кожни проблеми, тъй като подобрява кръвообращението. Затова следващият път, когато решите да оставите процент от заплатата си в козметичния магазин, експериментирайте. "Потопете се” в калта и усетете духа на Мъртво море в своята баня. Истински релакс. 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay