Лекове срещу лунички

Полезни съвети за вашата кожа

Лекове срещу лунички

Ако сте със светла кожа и коса, то почти сигурно е, че сте предразположени към появата на лунички. Те се образуват най-често в резултат на силното слънце, затова е много важно да предпазвате лицето си с подходящи продукти.

Лятото е почти към края си, но температурите все още са високи, а кожата ви е податлива на влияния. Предлагаме ви няколко трика, чрез които да се погрижите за нея.

Няма как да премахнете напълно луничките, но пък можете да ги намалите. Предпазвайте лицето си от слънчевите лъчи, като носите шапка или слънцезащитен крем с висок фактор. Приемът на витамини В и С е също от голяма полза за кожата ви.

Избелващите процедури са ефективен начин за временно премахване на луничките. Пилингът премахва най-горния слой мъртви клетки и подпомага за избелването на кожата.

Можете да си направите маски и у дома, като нашият съвет е да ги прилагате вечер върху кожата си, защото процедурите я правят чувствителна към слънчевите лъчи.

Домашен лосион

Смесете 10 мл вода, 15 мл лимонов сок и 20 мл оцет. Мажете лицето си всеки ден, като след отмиване, задължително нанасяте хидратиращ крем върху кожата си.

Домашна маска

Смесете 1/2 с. л. лимонов сок, 1 с. л. извара и 1 с. л. сметана. Нанесете върху лицето и оставете да действа 15-20 минути. Отмийте с хладка вода и отново нанесете хидратиращ крем.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay