Обгрижени къдрици

Къдравата коса е дар, но само ако се грижим за нея

Обгрижени къдрици

Вечното правило гласи, че винаги искаме това, което нямаме. Когато косата ни е права, ежедневно я мачкаме с ръце, спим с три кока, напръскани с лак, или я къдрим с помощта на маша, само и само да имаме онези романтични къдрици на Шакира. Мечтите на някои късметлийки обаче се разминават с нашите, защото те са дарени с бленуваната коса и просто трябва да се научат да се справят с нейното мнение.

Ще ви запознаем с няколко жизненоважни правила, които идват на помощ и на най-непокорните къдрици, за да ги укротят и да размечтаят онези с правите коси.

За да избегнете рошавия вид на прическата си, не сушете косата със сешоар. Издухването със гореща струя въздух допълнително изсушава и "убива" естествения блясък на косъма. Освен това е известно, че къдравата коса е по-суха от правата, затова наличието на топлинна обработка е изключително неподходящо.

Намалете употребата на преса за изправяне до минимум. Знаем, че естествените къдрокоски имат слабост към правите прически и често посягат към този уред, но тяхната пристрастеност си има обяснение. Когато къдравата коса се изправи, тя изглежда също толкова здрава и хубава, но след няколко такива процедури косъмът се накъсва и къдриците изглеждат изтощени. Оттам косата си "създава мнение", че ще стърчи във всички посоки, а къдрокоските отново посягат към пресата, за да пригладят всичко щръкнало.

След баня увивайте своята грива в хавлиена кърпа, а за около 15 минути и после я оставяйте да изсъхва сама. Естественото изсъхване е подарък за сухата коса.

Друг подарък за нея са хидратиращите процедури. Експертите препоръчват правенето на домашни маски веднъж седмично, за не по-малко от час. Можете да си направите някоя нетрадиционна маска
или да заложите на добрите стари продукти, като зехтина и меда.

За да вкарате ред в рошавата грива не се решете, когато косата ви е суха. Направете го, докато е още влажна, използвайте гребен с широки зъбци.

Въпреки че при дъждовно време и неблагоприятни температурни условия косата бухва, сме сигурн,и че тя си остава истински дар, а не проклятие. Радвайте се на своята, защото сте едни от малкото, родени с естествени къдрици.

 

22 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay