Очилата обичат грима

Сексапилните рамки и умереният грим привличат погледи

Очилата обичат грима

Всяка от нас е изтръпвала от мисълта да сложи очила като дете. Подигравките за "цайсите" не са приятни и никой не иска да рискува да стане за посмешище. Сега обаче, като пораснали момичета, имаме едно огромно предимство. Можем спокойно да носим диоптрични очила, тъй като на пазара се предлага огромен набор от модерни и шикозни рамки.

 

Този рядко срещан аксесоар има още едно предимство, освен фактът, че ще виждате всичко кристално ясно. Очилата подчертават неимоверно много очите, и затова гримът ви ще се забелязва отдалече. Ще ви дадем няколко съвета как да обърнете този акцент във ваша полза, защото има реален шанс да заприличате на сексапилна библиотекарка, прекалила със старанието, ако не спазите някои прости правила.

 

По-малкото всъщност е повече

Когато носите очила, привличате вниманието на околните върху очите си. Ето защо по-добрият вариант е да заложите на семпъл грим, който така или иначе ще се превърне в акцент, когато поставите рамките на носа си. Неутралните сенки са препоръчителни, а искрящите цветове може спокойно да оставите за устните си.

 

Пуснете се по спиралата

Или по-скоро уголемете миглите си с нея. Нанесете два или три пласта, за да подчертаете очите си, но цветът е задължителното черно.

 

Тънка черна линия

Разрешена е и черната очна линия. Тя няма да има претруфения ефект на тъмни сенки и същевременно ще подчертае цвета на очите ви. Внимателно я нанесете, като се съобразявате и с дебелината на рамките си – ако са тесни, не прекалявайте с черния цвят по горния клепач.

 

Ден и нощ

Вашият външен вид не зависи само от грима върху очите. Ако искате след работа да излезете с приятелки, ви трябва само малко допълнителна декоративна козметика. Лицето ви веднага се "трансформира", когато промените цвета на червилото си или нанесете малко руж по скулите си. Бъдете смели с цветовете, може дори да добавите блясък, ако имате повод за вечерно излизане.

19 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay