Всички лъжат, че са гледали "Кръстникът"

А вие гледали ли сте "Кръстникът"?

Всички лъжат, че са гледали "Кръстникът"

"Кръстникът" е начело в класацията на филмите, които хората най-често лъжат, че са гледали, научихме от БТА, позовавайки се на резултатите от допитване, направено по поръчка на фирмата Lovefilm.

 

Авторите на проучването са установили, че за да впечатлят останалите, когато се водят разговори на тема кино, четирима от всеки петима души са си спестявали истината за това кои продукции са гледали.

 

Анкетата на Lovefilm е обхванала 150 души. Близо 30 процента от тях са лъгали, че са гледали първата част от поредицата "Кръстникът", режисирана от Франсис Форд Копола, с участието на Робърт де Ниро и Марлон Брандо.

 

Втори в класацията с 13% от гласовете е филмът "Казабланка" от 1942 г. с Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман. На трето място с 11% е култовата лента "Шофьор на такси" на Мартин Скорсезе с Робърт де Ниро в главната роля.

 

Челната петица на филмите, които хората най-често лъжат, че са гледали, се допълва от "2001: Космическа одисея" и "Глутница кучета".

 

"Независимо дали изричаме невинна лъжа или просто кимаме в знак на съгласие с приятелите си, когато си припомнят сцената с отрязаната конска глава от "Кръстникът", просто има филми, които не искаме да си признаем, че не сме гледали", казва Хелън Каули от Lovefilm.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay