Най-гледаният филм у нас е... български!

"Тилт" на върха

Кадър от филма
Кадър от филма

Най-новият български игрален филм "Тилт" за втора поредна седмица е на първо място в българския бокс офис. Дебютът на Виктор Чучков-син, в който участват Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Ивайло Драгиев, Георги Стайков и др., се радва на много голям зрителски интерес и през втория си уикенд е събрал 132 337 лв., което е повече от премиерния. Общо "Тилт" има постъпления от 360 048 лв.

Втори в българския бокс офис тази седмица е премиерният "Аз съм номер 4" на режисьора Ди Джей Карузо. Фантастичният екшън е събрал за първия си уикенд по родните екрани сумата от 117 573 лв. Почетната тройка допълва анимационният "Мечето Йоги", който се прожектира за втора седмица. Триизмерната история за Йоги е събрала 63 177 лв., които допълват общия приход от 157 900 лв.

На четвърта позиция откриваме "WINX 3D: Magical Adventure" с приходи през уикенда на стойност 38 881 лв. и общо постъпления от 179 706 лв. В четвъртата си седмица в българските кина "Механикът" застава на пета позиция с уикенд приход от 31 917 лв. и обща сума 485 347 лв. Филмът с Джейсън Стейтъм се представя добре като се има предвид, че се върти вече месец. Шести е романтичният "Просто секс", който през уикенда е събрал 26 552 лв., а общите му приходи възлизат на 232 363 лв. Филмът с Натали Портман и Аштън Къчър се прожектира от едва три седмици, а вече се усеща сериозен спад на зрителския интерес. И въпреки това, очакваме другата седмица "Просто секс" да остане в топ 10.

Премиерният "Сутрешен блок" е на седмо място. Той е събрал през първия си уикенд едва 23 926 лв. - един слаб резултат за филм, разчитащ на утвърдени имена в киното като Харисън Форд, Даян Кийтън, Рейчъл Макадамс и др. Вероятно романтичната комедия ще напусне челната десятка още през следващата седмица. На осмо място откриваме българския "Стъпки в пясъка" с уикенд приход от 21 835 лв. и обща сума от четири седмици прожекции от 207 187 лв. Филмът на Ивайло Христов най-вероятно ще напусне топ 10 на българския бокс офис през следващата седмица, а резултатът, който постигна, е добър, като се има предвид конкуренцията, която го съпътстваше през последния месец. На предпоследно място откриваме и последната премиера за тази седмица - "Орелът" с Чанинг Тейтъм, Дейвид Съдърланд, Джейми Бел и др. Филмът е събрал едва 21 440 лв. през уикенда, а представянето му е разочароващо. На десета позиция тази седмица е още една романтична комедия - "Как да разбера" с Джак Никълсън, Пол Ръд, Рийз Уидърспуун, Оуен Уилсън и др. Филмът е с уикенд приход от 8 891 лв. и с общи постъпления от 48 728 лв. "Как да разбера" напуска топ 10 в българския бокс офис след само две седмици прожекции.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay