С документален филм за Елтън Джон и негово изпълнение стартира фестивала "Трибейка"

Елтън Джон откри кинофестивала "Трибейка"

С документален филм за Елтън Джон и негово изпълнение стартира фестивала "Трибейка"

Отдавайки почит към своя идол, пианиста Леон Ръсел, сър Елтън Джон откри 10-ия кинофестивал "Трайбека" с изпълнение на открито и с премиера на документален филм за създаването на албума му "The Union", предаде Ройтерс.

 

Премиерата на филма "The Union" се състоя пред публика от няколко хиляди души в Манхатън, където фестивалът е основан преди 10 години, за да съживи района след терористичните атаки на 11 септември 2011 г.

 

Лентата, заснета от режисьора Камерън Кроу, разказва за събирането на Елтън Джон и Леон Ръсел, след като двамата не са си говорили 38 години и за съвместната им работа над албума "The Union", който дебютира под номер три в класацията Топ 200 на "Billboard".

 

Във филма Кроу е включил архивни кадри, показващи двамата музиканти в началото на 70-те години на миналия век, откъси с участието на гост музиканти като Брайън Уилсън и отрязъци, в които Елтън Джон хвали Леон Ръсел като "най-великия пианист", оказал огромно влияние върху кариерата му. Зрителите могат да видят как Джон плаче, когато Ръсел композира песента "In The Hands of Angels".

 

На 10-ия кинофестивал "Трайбека", който ще продължи до 1 май, ще бъдат показани 93 филма - 41 документални и 52 игрални - от 32 страни. Тази година за участие във феста са били представени над 5000 продукции. Около половината от лентите в конкурсните програми за игрално и документално кино са чуждестранни.

 

Участие във фестивала ще вземат звезди от ранга на Джулия Робъртс, Уил Ферел, Мартин Скорсезе, Орландо Блум, Райън Филип.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay