Холивуд каза "Да!" на зелената енергия

Лукс и блясък, но с грижа към Земята

Холивуд каза "Да!" на зелената енергия

Зелените технологии ще влязат в светлината на прожекторите (по-точно ще я произведат) на раздаването на тазгодишните награди "Златен глобус" в неделя.

Компания от град Фолсъм, щата Калифорния, ще осигури възобновяема енергия за церемонията в Лос Анджелис, съобщи в свой репортаж американската телевизия KCRA.

Даже червеният килим, по който ще преминат звездите на Холивуд, ще бъде осветен с електричество, произведено от чиста енергия.

Базираната в окръг Сакраменто Altergy Systems e разработила първата в света роботизирана поточна линия за производство на водородни горивни клетки.

Последните се използват за сглобяване на портативни електрогенератори, които не вредят на околната среда.

Те ще захранват и прожекторите, които ще осветят лимузините и пищните тоалети на звездите, пристигащи за раздаването на наградите.

"Събитието е добра възможност да представим технологията пред по-широка публика," отбелязва президентът на калифорнийската компания Рик Метлър.

От Altergy казват, че екологичните им водородни ел. генератори се използват в сектора на телекомуникациите и строителния бизнес и че търсенето за "зелените" горивни клетки се увеличава.

"Предлагаме най-компактната система на пазара днес", похвали се още президентът на фирмата.

Голямо постижение ще е ако щадящите природата устройства могат да се използват по-масово, коментира KCRA.

От Altergy Systems бързат да се похвалят, че домашен електрогенератор с техните водородни клетки може да се появи още през 2012 г.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay