Дизайнерът Кание

Кание Уест показа своята първа модна колекция в Париж

По време на Седмицата на модата в Париж рапърът Кание Уест представи своята първа модна колекция за дамите. Тя все още няма свое име, но въпреки това успя да предизвика изключителен интерес.

От свои лични наблюдения можем да заключим, че колекцията на Кание е доста изчистена за разлика от общите очакванията да бъде по-цветна и натруфена. Моделите са удобни, но в никакъв случай не изглеждат скучни. Дължините са различни - виждаме къси якета, 7/8 панталони, нежни поли с висока талия, и V-образни деколтета. Освен това облеклата показват повече плът, тъй като някои от тях са по-леки и прозрачни, а други по-изрязани. Преобладава белия цвят, който напомня за нежност, заедно с момическия розов нюанс. От друга страна забелязваме и силата на черното в някои облекла, което несъмнено напомня за фаталност и дързост.

За разлика от нашето положително мнение относно работата на хип-хопъра обаче, много модни критици и журналисти се изказаха негативно. Някои от тях публикуваха мнения на профилите си в
Twitter, че моделите са просто лъскави, а според някои размерите дори не си пасват с телосложението на манекенките.

Модният журналист на Telegraph Лиса Армстронг описа видяното като "обикновено хип-хоп излъчване", допълвайки че не всеки с известно име, може да създаде стойностна колекция. Според нея Кание опитва да пробие в сфера, която не му е присъща. В журнала тя пише: "Опитите на изпълнителя в модата мога да погледна само с насмешка. Представете си Карл Лагерфелд да рапира с микрофон в ръка. Не е ли същото?"

Блу Карън от Forbes пък отрази модния дебют на Кание като "облекла, създадени за почитателите на музиката му". Според нея дрехите показват прекалено много плът и са за жени, обичащи да разголват телата си на червения килим.

Вижте модните постижения на Уест в галерията ни, за да прецените сами прекалено крайни ли са изказванията на критиците, или облеклата наистина не са нищо особено.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay