Клуб 57

Красота, власт и щастие - ето как изглеждат 50-те години

Жените от поколението на бейби бумърите промениха света. Начинът им на живот е коренно различен от този на майките им – както на работното място, така и вкъщи. Майчинството става въпрос на избор, а за много изкачването по корпоративната стълбица се превръща в реалност.

Но поколението, което казва: "не вярвайте на никого над тридесет", навърши своите тридесет, четиридесет години, после дойдоха петдесетте. И определено показва, че независимо от възрастта, жената може да изглежда добре и да се развива успешно в кариерата.

Десет от стоте най-влиятелни дами в тазгодишната класация на Forbes са родени през 1954 година: Ангела Меркел (№1), Джил Абрамсон (№12), Опра Уинфри (№14), Джорджина Рейнхарт (№19), Жозет Шеран (№30), Керъл Мейровиц (№73), Грета Ван Сустерен (№75), Денис Морисън (№80), Тина Браун (№81) и Нгози Оконджо-Ивеала (№87). Те идват от различни социални и културни бекграунди, кариерите им поемат в различни посоки - политика, медии, финанси, култура. Но общото между тях е че всички са на 57 и изглеждат красиви и уверени в себе си.

Как го постигат? Изключваме завидното им финансово състояние, както и екипите от специалисти, които се грижат за тях. Според редица изследвания жените постигат най-големите си професионални успехи през 50-те си години. Само да споменем, че средната възраст на най-влиятелните дами в изготвената от
Forbes класация е 54 години.

На тази възраст жените познават добре себе си, имат богат житейски опит и това им дава предимство пред двадесет годишните. Така че това е възрастта на успеха. Още една причина да не се страхуваме от напредването на годините и да остаряваме красиво и с високо вдигнати глави!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.04.2013|14:03
Изброените дами са модели за подражание.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay