Най-богатите рапъри

Forbes обявиха класацията си за най-заможните в хип-хопа

Казваме, че в рапа се пее само за пари, коли и жени, но ако съдим по последната класация на Forbes, за американските хип-хопъри лъскавите клипове не са само музикален сценарий.

За четвърти път първото място за най-богат изпълнител бе заето от Джей Зи, който е забогатял със завидните 37 млн. долара само за година. Според Forbes, парите му са спечелени най-вече от световното му турне Blueprint 3, както и от страничните му бизнес занимания.

Втори е Пи Диди, който изостава със скромните 2 милиона, а трети - Кание Уест, чиято банкова сметка е нараснала с 16 млн. долара.

Четвърти и пети, с по 15 млн., са звездите от CASH MONEY RECORDS - Lil'Wayne и Birdman.

Dr. Dre, Eminem и Snoop Dogg изостават чак на шеста позиция със спечелените си по 14 милиона за година.

Дебют в класацията прави нашумялата, напоследък, звезда Nicki Minaj, на която е отредено 15-о място в престижната класация.

Всички участници в топ 20 са спечелили общо 271 млн. долара, като 13 от тях са с печалба от 10 или повече милиона долара, благодарение на концерти, продажби на албуми и сингли, но и от страничен бизнес.

Класацията е направена на база на данните за периода май 2010 – май 2011 г., а проучването е дело на Nielsen SoundScan.

26 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 15.08.2011|14:06
Останалата част от приходите на Джей Зи са от договора с "Лайв нейшън", от дела му в професионалния баскетболен отбор New Jersey Nets NBA и клуба му "The 40/40 Club". Така той заема първото място за четвърта поредна година. Джей Зи знае как да взриви публиката и да я държи в екстаз не само по време на концертите си, а и през цялото време. По този случай поздрав за всички негови почитатели. :) http://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay