Обърнете се към природата

Според дизайнерката Ана Рабиновиц най-добрите идеи идват от природата

Днес, когато сме се обградили от бетонни стени и вечно бързаме за някъде, като че ли все по-често имаме нужда да обърнем поглед към природата. В нея са всички отговори, които някога сме търсили, или поне така смята дизайнерката Ана Рабиновиц.

Тя превръща дома в малко кътче от изгубения рай и впечатлява с полетите на въображението си. Така можете да се сдобиете с уникална по рода си рамка за снимка от полускъпоценни камъни и минерали, или с поставка за чаша, която като погледнете, като че ли потъвате някъде там в земните недра.

Рабиновиц създава първата си колекция през 2002 г. и придава ново значение на кристалите и минералите. Не само бижутерията може да си служи с тях, а и интериорният дизайн. При това доста сполучливо.

Талантливата дизайнерка, която първоначално създава изкуствени стави и устройства, използвани в кардио хирургита, намира вдъхновението си по различни начини и ни съветва да излезем извън рамките си. Лесно е. Ето как:

Прочетете Not a Box на Antoinette Portis


Историята е за заек, който стои на картонена кутия и във въображението си я претворява в състезателна кола, планина, робот. Урокът? Всичко може да бъде всичко!

Колекционирайте

Събирайте всички онези малки нещица, които ви впечатляват и изумяват. "Аз събирам четки за зъби. Тяхната простота дава възможност на въображението да се развихри" споделя Ана.

Докосвайте

"Виждайте отвъд видимото. Нещата около вас може да изглеждат по един начин, но съвсем друго е усещането, когато ги усетите с възглавничките на пръстите си" смята още Рабиновиц.

Пътувайте без придружител

Понякога човек има нужда да остане сам и да намери път към себе си. Дизайнерката решава да се захване с изкуство, впечатлена от архитектурата на Барселона.

Грабнете всяка възможност

Събирате се с приятели за вечеря? Направете нещо различно. Напишете ръчно салфетките. Превърнете обичайното събитие в необичайно преживяване, което да остави следа!

Ана Рабиновиц ни напомня, че няма защо да търсим удоволствието от живота извън самия живот. Всичко от което се нуждаем са сетива, за да видим света в цялата му палитра от цветове.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay