Прозренията на Лаура Мей

Тя е талантливата водеща дизайнерка на Insight

Лаура Мей е името зад модния лейбъл Insight, който си проби път в дамския гардероб с еклектичния си стил и подход към съвременната жена. Лаура завършва школата на Central Saint Martins College of Art and Design, където Стела Маккартни, Александър Маккуин (RIP), Джон Галиано и Матю Уилямсън се учат на изкуството да създават дрехи. Един от менторите ѝ е жената, която знае как да превърне всяка булка в истинска принцеса, Вера Уанг.

Родена в Сидни, Лаура се превръща в истински номад. Живее в Париж, Лондон, Ню Йорк и Бали. Първата ѝ работа е на моден асистент. Навлязла в този бизнес на 18 години, тя преминава през всички възможни длъжности: асистент, дизайнер, стилист, заема позиции и в отделите по производство и продажби. Проявява интерес към цялостния процес при създаването на една дреха и вярва, че именно този ѝ опит, отваря много врати за нея. Включително тези на
Insight.

Ел Ей, Токио, Банкок и Хонг Конг пък са дестинациите, където я отвежда именно
Insight. Пътуванията и опознаването на различните култури помагат на водещата фигура в модната къща, да доразвие естественозаложения си усет за стил. "Щастливка съм, защото съм открила своята работа-мечта", споделя 26-годишната дизайнерка.

Мечтана работа, която понякога обаче не е чак толкова вълнуваща, колкото ни се струва на нас, четящите за преживяванията ѝ в някои от най-красивите земни кътчета и
backstage. От друга страна, работата в офис пък ни е доста позната.

Застанала зад бюрото, Лаура Мей пише и изпраща имейли, преглежда онлайн модните издания, търси интересни дизайнерски изпълнения в мрежата, разработва концепции за предстоящите колекции на бранда. Колегите ѝ до такава степен превръщат обстановка в приятелска, че младата дизайнерка не се чувства като на работа. Смята, че тайната на екипа, към който се присъединява преди около две години, е в партитата, които устройват, за да разпуснат.

Най-ценният урок, който научава от
Insight, е никога да не прави разпродажби, дори когато времената са тежки. "Човек трябва да бъде верен на себе си. Трябва да вярва в нещо. Аз вярвам в модата!" категорична е дизайнерката.

Вдъхновение черпи от неочакваните неща, които ѝ се случват. Идеите ѝ идват при странстванията в непознати земи и когато открие някой малък бутик с големи винтидж и текстилни тайни. Нейна муза са момичета, които обичат живота и грабят от него с пълни шепи. Като нея самата.

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 07.10.2011|18:13
Мода, вдъхновена от улицата с винтидж и клош елементи, задължително деним, разни екзотични нотки – въобще всички отличителни черти на един истински номад! Самата Лаура освен талант притежава и излъчване, почти сигурна съм, че сред позициите, които е заемала е присъствала и тази на модел, манекен.
1
Не е посочен 07.10.2011|14:42
Доста интересен вкус има за мода. Моделите са доста различни и в същото време оригинални. Няма да се учудя, ако Лаура Мей стане новата Стела Маккартни, Александър Маккуин или Джон Галиано!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay