Косата ви не ви слуша - вкарайте я в ред

Лош ден за косата ни, лош ден за нас

Косата ви не ви слуша - вкарайте я в ред

Ако дори и най-малката промяна във вятъра или времето прави косата ви да изглежда като на човек току що избягал от лудницата или от джунглата, не чакайте повече, а вземете непокорните си косми в свои ръце.

 

Ето няколко съвета за справяне с непокорна и буквално луда коса.

 

Проблем: къдриците ви са некъдрави, стоят неясно и просто се правят на грозни

Основната цел при подобно бедствено положение е да работите с косата си, а не срещу нея. Пробвайте гел с гъвкава консистенция и завъртете по посока на къдриците. Това би трябвало да помогне цялата коса да застане по един и същи начин. Все пак не прекалявайте с употребата на гел, защото той запушва косъма и буквално го убива. Има най-различни продукти за къдрава коса на пазара. Вземете няколко тестера и намерете най-подходящият за вас. Поддържайте косата си хидратирана. Редовната хидратация е жизнено важна за живота на красивите къдрици.

 

Проблем: косата ви няма живот и е отпусната и слаба като мокри спагети

Избягвайте продукти, които са на мазна или кремообразна основа, защото те правят косата сплескана и безжизнена. Продукти за обем на водна основа биха могли да добавят малко желан въздух на косата ви. Може също да пръснете малко спрей против влага в корените си и да я изсушите така, както искате да застане.

Ако не обичате да използвате стилизатори и други продукти различни от шампоан и балсам, избирайте внимателно поне тях. Слагайте малко шампоан и гледайте да е за обем и да не е прекалено тежък. Балсам нанасяйте само в краищата, защото корените се омазняват естествено от скалпа така или иначе.

 

Проблем: косата ви няма никакъв блясък

Добър начин да наградите косата си с малко блясък е като я боядисате. Ако не искате да я третирате радикално, може да изберете безамонячна боя. В случай, че и това не ви допада като алтернатива, пробвайте да изплаквате косата си с чаша оцет след като я изкъпете и да я сушите със сешоар възможно най-рядко. Не търкайте силно с кърпа след като сте я изкъпали, защото това пречупва косъма, което също краде от блясъкa на гривата ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay