10 естествени начина за укрепване на слабите и чупливи нокти

10 естествени начина за укрепване на слабите и чупливи нокти

Независимо дали обичате да се лакирате, дали носите ноктите си къси или дълги, силните и лъскави нокти винаги изглеждат добре и показват, че сте в добро здраве. Някои хора имат по-хубави от други и са облагодетелствани, заради гените си, но въпреки това винаги ноктите ни могат да станат по-хубави и по-силни, ако се грижим за тях. 

Ето 10 начина за укрепване на слабите и чупливи нокти :

1. Витамин Е

Как действа: Маслото от витамин Е подобрява не само състоянието на ноктите, но и нокътното легло. Известно е със своите ползи при възстановяване на нокти с нарушена цялост, за укрепване на чупливи нокти и заздравяване на кожичките. Подобрява кръвообращението и растежа на ноктите.

Какво да направите: Нанесете маслото от витамин Е директно върху ноктите и кожичките.

2. Кокосово масло

Как действа: Кокосовото масло е добър антиоксидант, така че предпазва ноктите от негативния ефект на свободните радикали. Кокосовото масло също има много добри антибактериални и противогъбични свойства.

Какво да направите: Нанесете топло кокосово масло върху ноктите и кожичките около тях и масажирайте, докато се абсорбира.

3. Ябълков оцет

Как действа: Ябълковият оцет е много добър за заздравяване на ноктите, омекотява кожичките и също така помага на ноктите да растат по-бързо.

Какво да направите: Добавете една супена лъжица към чаша топла вода и накиснете ноктите си за няколко минути. Можете да повтаряте това ежедневно, докато не постигнете желаните резултати.

4. Масло от чаено дърво

Как действа: маслото от чаено дърво е много силна антисептична и противогъбична съставка. Не нанасяйте чисто масло от чаено дърво, винаги го разреждайте с базово масло.

Какво да направите: Смесете 2 капки масло от чаено дърво с 1/2 ч. л. зехтин, бадемово масло или кокосово масло, нанесете върху ноктите и кожичките около тях и масажирайте за няколко минути.

5. Лимонов сок

Как действа: лимонът е много богат на витамин С, който ускорява производството на колаген и прави ноктите по-силни. Лимоновият сок също съдържа алфа-хидрокси киселина. Това изсветлява ноктите и лекува всички микропукнатини в ноктите.

Какво да направите: Изстискайте половин лимон, разбъркайте с 1 чаша топла вода и накиснете ноктите си за 5-10 минути.

6. Зехтин

Как действа: Зехтинът е изключително добър за овлажняване и подхранване на ноктите. Той е с високо съдържание на витамин Е, който "ремонтира" всякакви увреждания на ноктите и стимулира растежа им. 

Какво да направите: Нанесете топъл зехтин върху ноктите. Масажирайте за 5-10 минути.

7. Яйчен жълтък и мед

Как действа: Яйчният жълтък съдържа голямо количество витамин А и мастни киселини, което го прави много ефективен за укрепване на слаби, тънки и чупливи нокти и за изглаждане и овлажняване на кожичките. За да получите още по-добър резултат, добавете малко мед, който има противогъбични свойства.

Какво да направите: Смесете един жълтък с 1/2 ч. топъл мед, нанесете сместа върху ноктите и кожичките около тях, оставете за 15 минути и измийте.

8. Ленено масло

Как действа: Ленното масло е с високо съдържание на мастни киселини, минерали и антиоксиданти, което прави това масло наистина ефективно за забързване на растежа на ноктите.

Какво да направите: Нанесете ленено масло върху ноктите и масажирайте за няколко минути.

9. Бадемово масло

Как действа: Бадемовото масло е много богато на витамините А, В и Е. Овлажнява и подхранва ноктите и омекотява кожичките.

Какво да направите: Нанесете топло бадемово масло върху ноктите и кожичките около тях и масажирайте 2-3 минути. 

10. Масло от жожоба

Как действа: Маслото от жожоба съдържа няколко вида мастни киселини, антиоксиданти, витамини и минерали, което прави това масло изключително ефективно за по-силни, плътни и здрави нокти.

Какво да направите: Нанесете топло масло от жожоба върху ноктите и кожичките около тях и масажирайте 2-3 минути. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay