10 съвета за здрав и сияен вид

За да сте красиви

10 съвета за здрав и сияен вид

Всяка жена иска да изглежда вечно красива,  млада и нежна. А затова трябва да се грижи за кожата на лицето си. Даваме ви 10 ценни съвета, чрез които да имате още по-сияен вид.

       1. Пийте достатъчно вода

Най-добре е да се пият поне по 2 литра вода на ден, за да бъдете Вие и Вашата кожа добре хидратирани.

  1. Спортувайте

Редовните тренировки спомагат за тонизирането на мускулите, подобряват настроението и карат кожата да изглежда здрава и свежа.

  1. Спете

Спането по 8 часа на денонощие води до по-интензивно отделяне на хормона на растежа, който спомага за запазването на еластичността на кожата и предотвратява появата на бръчки.

  1. Излизайте навън

Прекарването на време сред природата, вземането на дълбока глътка чист въздух и усещането на топлото слънце върху кожата действа освежаващо и релаксиращо, а резултатът е повече енергия и сияен вид.

Важно: Не забравяйте умереното излагане на слънчева светлина и задължителното използване на продукти с UV-защита.

  1. Хранете се правилно

Пълнозърнестите храни и въглехидратите като кафява захар, булгур, пшеница и лимец са богати на мастни киселини, които имат благоприятни за кожата свойства.

  1. Набавяйте си витамини

Зеленчуците са най-важния източник на минералите, необходими за организма, като същевременно ни осигуряват всички витамини, от които се нуждае тялото, за да остане младо.

  1. Грижете се за кожата си

Кожата е нашият най-голям орган и показва признаците на стареене повече от която и да е друга част на тялото ни. Затова е важно продуктите Ви за лице да имат голяма концентрация на активни съставки.

  1. Почиствайте лицето си

Порите трябва да са почистени добре преди да си легнете. Ако не са, те се запушват и могат да причинят изсушаване на кожата, раздразнение и зачервяване. Особено за жени над 40-годишна възраст, премахването на грима е важна стъпка към запазването на младежкия вид.

  1. Релаксирайте

Стресът може да доведе до физически промени в тялото, които да ускорят процеса на стареене. Поне веднъж на ден седнете за 10 минути на тихо място, затворете очи, отпуснете мускулите си и дишайте дълбоко.

  1. Усмихвайте се

Усмивката Ви кара да изглеждате млади и красиви, а доброто настроение има голямо влияние върху начина, по който изглеждаме.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay