Какво научихме от Седмица на модата в Париж?

Какво научихме от Седмица на модата в Париж?

Какво научихме от Седмица на модата в Париж?

От 1 до 9 март Париж стана още по-голямо модно средище благодарение на Седмицата на модата, която се настани във френската столица. Колекции ready-to-wear бяха показвани в продължение на 8 дни и така световните дизайнери определиха модните тенденции за есенно-зимния сезон. Какво научихме, обаче, от всички тези ревюта, презентации и гала събития свързани изцяло и единствено с модата?

 

От Guardian ни дават ясна представа с кратка класация на 10-те най-важни урока от Седмицата на модата в Париж.

 

1. Кейт Мос все още е способна да запали подиума.

Тя пушеше. Тя е лошото момиче. Не е ли палава? Представяме си ято от модна преса, редактори и журналисти, които си шепнат и предават един на друг самодоволният ужас, виждайки Мос свободно да държи и пуши цигара на Световния ден против тютюнопушенето. Така вечната бунтарка закри ревюто на "Louis Vuitton”.


2. Фетишите на почит

Униформи на прислужници и военни, чанти закопчани като белезници за ръцете на моделите, PVC корсети и пригладени черни коси – единственото нещо, което липсваше от ревюто на Марк Джейкъбс беше действителна секс сцена. Междувременно в представянето на "Ungaro", Жил Декон сложи на моделите си нашийници с обяснението: "Историята на удоволствието е част от нощния живот. Зад една външност от корсет и стегната талия, първобитната сексуална вътрешност очаква да се покаже."

3. Поло-яките се завръщат

За пример вземете ревюто на "Celine". За някои хора, които се отнасят безразлично към модата, полото никога не излиза от гардероба им, а за тези от вас, които никога не сте носили подобна яка, ние ще ви дадем съвет: ако имате и най-малък "намек" за двойна брадичка, по-добре забравете въобще за съществуването на тази подробност от текстилното конструиране.

 

4. Ралф Файнс е срамежлив

Забелязан от Vogue по време на представянето на колекцията на "Chanel" да снима неуморно, Файнс избяга, когато фотографите решиха да снимат него, и почти падна залитайки между скамейките.

 

5. Бомбер якетата са отново тук

Вече видяхме превъзходството на колежанските якета, които последваха досегашната тенденция, акцентираща на облеклото в американските образователни институции. Сега изглежда, че е време да се вгледаме в 90-те, когато "East 17" владееха публичното пространство и лъскавите черни якета на Брайън Харви изобразяваха изискания училищен стил. Знаете за кои говорим, нали? Стеснени ръкави в китките, тясна талия, но широки рамене и често бяха с оранжевееща подплата,а някои от тях идваха и с абсурдни апликации, като "Spliffy". Този път качеството на украсителните елементи е по-добро - " Givenchy" например залага на ириси или пантери.

 

6. Все още съществува магията в модата

Индийският дизайнер Маниш Арора реши да изкара на подиума руски илюзионист, които да прави фокуси по време на дефилето.

 

7. Лейди Гага става за модел

Разхождайки се на подиума за "Thierry Mugler”, Гага се оказа крещящо успешна и креативният директор Никола Формичети потвърди това пред Times: "Тя беше по-добра от всички останали момичета." Добро представяне за скандалната певица, която вечерта преди шоуто написа в Twitter, че е "толкова развълнувана, че мога да родя картечница". Ауч!

 

8. Клюкарската мелница продължава да мели

Беше седмица на спекулациите. Първо въпросът беше дали Джон Галиано ще се поклони на финала на ревюто на "Dior" - не го направи. След това всички се чудеха дали собственото му дефиле ще се състои – вече е факт. Спекулациите започнаха да преливат около заместника на Галиано и споменатите имена включваха дизайнерът на "Givenchy", Рикардо Тиши, Фийби Фило от "Celine", Марк Джейкъбс и Албер Елбаз (" Lanvin"). Говореше се, че Хана Макгибън напуска "Chloe" - отрекоха от компанията. След това клюкарницата се насочи към сватбената рокля на Кейт Мидълтън и дизайнерът на чело на лейбъла "Alexander McQueen", Сара Бъртън. Когато я попитаха дали колекцията "Снежната кралица" е проектирана за принцеса, тя заяви: "Няма да го направя. Това е глупава история. Следващата седмица на прицел ще бъде някои друг – Брус Олдфийлд, Стела Макартни..." Ще видим.

 

9. Дори Кание Уест няма достъп навсякъде

Не се чувствайте зле, ако сте успели да се доберете само до задните места. Според няколко сайта рапърът/отдадена на модата икона е бил отпратен от няколко ревюта от Седмицата на модата в Париж, включително "Balmain".


10. Няма да виждаме толкова често Ана Дело Русо

Тъжна новина наистина. Но седмицата на модата завърши и няма да виждаме уникалните хрумвания на Ана. Поне не толкова интензивно, колкото тази седмица – главно беше облечена с пухкава кожа, змийски ботуши и златист костюм, подчертан от огромни черешки на диадемата ѝ.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay