Обсебени сте от маските за коса? Имаме лоши новини за вас

Обсебени сте от маските за коса? Имаме лоши новини за вас

Аз съм обсебена от маските за коса. Дайте ми балсам, маска, серум или каквото и да е за сухите краища и ще го нанеса на косата си, преди да сте разбрали. 

Напоследък минах през период, в който нанасях маска на косата си на всяко измиване, тоест на всеки 2-3 дни. Правех това в стремежа си да направя косата си по-здрава, силна и блестяща. Въпреки че косата ми наистина стана по-здрава и по-блестяща, забелязах нещо странно- косата ми стана много по-мека от нормалното. Това ме накара да се замисля дали не съм прекалила и дали това изобщо е възможно. 

Сега ще разберете дали е възможно да прекалите с употребата на маска за коса:

Могат ли хората да прекалят с използването на маска за коса?

Балсамите и маските създават покривен слой на косата и е възможно да се получи натрупване на продукт. Балсамите и маските са концентрирани продукти и лесно можете да прекалите с количеството. Очевидно, използването на твърде много маска за коса е често срещана грешка. 

Какви могат да бъдат последствията?

Установихме, че е възможно да се прекали с маските, но какви ще са последиците? Ако прекалите с маските, косата ви може да изглежда мека и безжизнена. Това се дължи на "натрупването" на продукт, което отежнява косата. 

Колко често трябва да използваме маска за коса?

За по-твърдата коса използвайте маска веднъж седмично. На по-леката- веднъж на две седмици. Друг вариант е да посещавате салон за красота, тъй като терапиите, които правят фризьорите проникват по-дълбоко в косъма. 

Какво друго можем да правим, за да поддържаме косата си здрава и хубава?

Отнасяйте се с косата си като с нещо, което е много нежно и вие много харесвате. Това, че трябва да нанасяте маска веднъж седмично, не означава, че трябва да се откажете от балсама. Балсамът изглажда косата, затваря косъма и придава блясък. Друг съвет, който ще ви дадем, е да не миете косата си прекалено често. Честото миене на косата може да причини изсушаване. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay