Шоколадова кожа седмици преди лятото

Гадже с бронзов тен

Пролетните лъчи навън ни подсещат, че имаме n на брой разголени тоалети, но не се чувстваме достатъчно уверени да ги носим. Само ако беше възможно да имаме по-тъмна и секси кожа още преди да е дошло лятото...Всъщност има начин, но е доста противоречив - солариумът се възприема по различен начин от всеки човек. Факт е, че има своето вредно влияние, но соларните лъчи имат и положително въздействие върху кожата. Фикс-идеята за изкуствен тен завладя целия свят – бронзовият загар означава по-добра визия и самочувствие. Шоколадовата кожа се предпочита от редица жени и мъже – от една страна така тялото изглежда по-стегнато и привлекателно, а от друга – значително по-слабо.

 

Солариумът представлява устройство, което излъчва ултравиолетова светлина в точно определение съотношение. Благодарение на флуоресцентните лампи и на техните фосфорни бленди, излъчваната радиация е много близка по характеристики до тази на слънцето.

 

Предимства пред излагането на слънце

  • от една страна лъчението в солариума има лечебни функции – то помага при лечението на остеопороза (поради натрупването на витамин D в кожата), лечението на сезонната депресия (поради стимулиране отделянето на серотонин), лечението на редица кожни заболявания като акне и невродермит, намаляване на кръвното налягане, терапевтично повлияване на някои видове мускулни болки и др.
  • благодарение на посещенията в солариум се повишава нивото на слънцезащита на кожата (в рамките на четири фактора), поради което шансът от изгаряне при излагане на естествени слънчеви лъчи е минимален.
  • солариумната радиация може да се контролира в зависимост от нуждите и типа кожа, което при нормалните слънчеви лъчи е невъзможно. Това е от изключително значение на хората със светла кожа, при които рискът от изгаряне е голям. Освен това, при солариума се намалява до минимум вредното действие на канцерогенните UVА-лъчи, което във външна среда е невъзможно.
  • солариумът пести време – това е особено полезно за хората, които не могат да си позволят време за почивка на морето, но същевременно искат да се насладят на шоколадов тен. Представете си тен, придобит за 14 дни на плажа и чуйте добрата новина : за него са ви нужни само няколко посещения от по 5-10 минути в соларното студио.

 

Вредно влияние на солариума

  • развитие на форма на кожен рак (базоцелуларен, спиноцелуларен или меланом). Това е най-голямата опасност при солариумите. Всъщност тя съществува и при излагането на обикновените слънчеви лъчи. При солариума обаче, въпреки сравнителното обезвреждане на UVА-лъчите радиацията е десетки пъти по-силна от слънчевата, поради което и рискът е по-голям.
  • неправилната експозиция при солариума може да доведе до значително изгаряне на кожата, което не само е болезнено, но има е нездравословен ефект. Това най-често се наблюдава при некомпетентно съставена програма или безнадзорните и предозирани посещения на солариума. Затова преди да посетите соларно студио или козметичен център, поинтересувайте се дали разполагат със специалист, който да определи типа и нивото на влажност на вашата кожа и да ви състави индивидуална програма.
  • солариумът води до по-бързо състаряване на кожата поради по-бързата деструкция на еластичните влакна на кожата. Освен това често след посещението в солариум кожата е опъната и суха, което налага активна хидратираща терапия.

 

Основни съвети преди, по време и след солариума

Има няколко основни правила, които трябва да спазвате, за да се насладите изцяло на солариума и на така желания шоколадов тен. На първо място обърнете внимание на продължителността и честотата на посещенията в студиото. Когато стартирате посещенията на солариума, процедурите са с продължителност от 5 до 7 минути, като постепенно може да увеличавате престоя в кабинката с по 1 минута на посещение. Продължителността на една процедура не трябва да е повече от 20 минути, независимо колко наситен тен имате. Последното поколение професионални солариуми имат възможността да дозират своето лъчение, така че се консултирайте с дерматолог за типа на вашата кожа и изберете подходяща сила на лъчение.

Не забравяйте и козметичната грижа за кожата. Козметиката е неотлъчен спътник както на естествените слънчеви бани, така и на изкуствените. От това каква козметика използвате, в голяма степен се определя и крайният резултат от соларните процедури. Във всеки соларен салон се предлага специализирана козметика, която е гаранция за комфорта и здравето на вашата кожа, както и за ефективността на процедурите. Стандартните плажни масла не са вариант, тъй като може да забавят добиването на тен. Докато посещавате соларно студио, е добре да овлажнявате кожата си редовно, за да е здрава и жизнена. Избягвайте по-агресивни третирания на кожата непосредствено преди солариум – кола маска, ексфолация и т.н. След процедурите трябва да подхранвате и овлажнявате кожата си, затова използвайте богати кремове за тяло с успокояващ и силно хидратиращ ефект.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay